fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Nije isključeno da će Krivokapić podnijeti ostavku

Abazović: Nije isključeno da će Krivokapić podnijeti ostavku

Podgorica, (MNA) – Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, kazao je da nije isključeno da će premijer Zdravko Krivokapić podnijeti ostavku, navodeći da bi to značilo pad Vlade.

Abazović je rekao da ne govori na osnovu saznanja, već da bi to bilo logično, imajući u vidu ukupnu situaciju i inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

“Ova Vlada je završila 4. februara, ako premijer u međuvremenu ne podnese ostavku”, kazao je Abazović
za TV Prva.

On je rekao da su Crnoj Gori potrebne korjenite i suštinske reforme i ozbiljni iskoraci na planu vladavine prava.

Abazović je optužio Demokratsku Crnu Goru da iznosi neistine o njemu i da je odgovorna za destrukciju, i poručio da ta stranka mora da prihvati da poštuje demokratske principe.

Abazović je, kako prenosi Portal RTCG, istakao da je samo URA od činilaca iz aktuelne vlasti spremna da ide u opoziciju ako je to potrebno da bi ostvarila svoje ciljeve.

Ti ciljevi su, kako je naveo,- slobodna, evropska, demokratska Crna Gora, stabilno na putu ka Evropskoj uniji.

Abazović je kazao da je u jednom trenutku uvidio da se “stvara osjećaj da nijedan od 41 poslanika neće smjeti da glasa protiv Vlade, jer bi bio proglašen izdajnikom, pa možemo da vladamo kako hoćemo”.

“Ja sam na to upozorio na premijera”, dodao je Abazović.

On je rekao da je neshvatljivo da se državnim novcem promoviše program Evropa sad, a da se sada nova stranka ministara eksperata najavljuje sa tim nazivom.

“Onda zakon o porijeklu imovine treba da se zove URA, ili o popisu DF – Samo složno, samo jako, a neki zakon iz opozicije, recimo, SDP. To je neshvatljivo”, kazao je Abazović.

On je rekao da podržava osnivanje novih političkih subjekata i spreman je za političku utakmicu, ali ističe da nije prihvatljivo da se nove stranke formiraju zloupotrebom državnih resursa.

“Nijesam spreman da se nikome pomjerim kada sam u pravu”, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije