fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović i Čavušoglu: Proces proširenja EU moramo držati živim

Abazović i Čavušoglu: Proces proširenja EU moramo držati živim

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori je važna neupitna i sveobuhvatna podrška Turske, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom bilateralnog susreta sa ministrom vanjskih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Iz kabineta Abazovića saopštili su da su se on i Čavušoglu saglasili da je sada više nego ikad potrebno proces proširenja Evropske unije (EU) držati živim.

Abazović je istakao da Turska sa svojim autoritetom i uticajem može mnogo da pomogne Crnoj Gori.

On je kazao da je uvjeren da će dvije zemlje nastaviti zajednički da doprinose daljem učvršćivanju prijateljskih veza i obostrano korisne i praktične saradnje, u svrhu prosperiteta država.

Abazović je zahvalio na pozivu da učestvuje na prestižnom događaju, kakav je Antalijski diplomatski forum.

Čavušoglu je čestitao Abazoviću dobijanje mandata za sastavljanje nove vlade i naglasio da zemlje Zapadnog Balkana ne treba da gube nadu u kontekstu evropskih integracija.

Abazović i Čavušoglu razgovarali su o turističkim potencijalima Crne Gore i mogućnosti ulaganja na primorju države.

“U tom smislu, Čavušoglu je posebno izdvojio opštinu Ulcinj kao kraj sa nevjerovatnim potencijalom za ulaganje u turizmu, praveći paralelu sa turskom Antalijom”, kaže se u saopštenju.

Govoreći o aktuelnim geopolitičkih prilikama, Abazović i Čavušoglu su se saglasili da je neophodno što brže okončanje rata u Ukrajini i okončavanje humanitarne krize na istoku Evrope.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije