fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Crna Gora promoviše mir i stabilnost na svakom mjestu

Abazović: Crna Gora promoviše mir i stabilnost na svakom mjestu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora promoviše mir i stabilnost na svakom mjestu i koristi svaku priliku da približi sve svoje potencijale zemljama širom svijeta, kazao je premijer Dritan Abazović.

On je, u izjavi nakon svečanog otvaranja ministarskog sastanka Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih u Bakuu, naveo da je danas u Azarbejdžanu iskazano veliko poštovanje prema Crnoj Gori.

„Mi smo došli kao zemlja koja je posmatrač, koja nije punopravni član, ali kao zemlja koja uvijek zastupa univerzalne vrijednosti i promoviše mir i stabilnost na svakom mjestu“, rekao je Abazović.

Cilj je, kako je kazao, da se pošalje poruka da veličina zemlje nije važna niti broj stanovnika, već želja i energija koju je država spremna da uloži da mijenja stvari na bolje i da doprinese promociji univerzalnih vrijednosti.

„Isto tako iskoristićemo priliku da u bilateralnim susretima ragovaramo i o onome što su ekonomski interesi Crne Gore i onome što bi trebalo da budu politički interesi u vezi sa našom kandidaturom za nestalnog člana u Savjetu bezbjednosti“, naveo je Abazović.

On je zahvalio domaćinima sastanka u Bakuu.

„Mislim da je Crna Gora definitivno na pravom putu i da koristi svaku priliku da približi sve ono što su naši potencijali zemljama širom svijeta, a danas ih je ovdje 138“, rekao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SC Derbi startovao pobjedom

Podgorica, (MINA) - Košarkaši SC Derbija ostvarili su pobjedu na startu polufinala plej-ofa Prve...