fbpx
NaslovnicaMina SportViše od 150 tenisera borilo se za ATP bodove na turnirima u...

Više od 150 tenisera borilo se za ATP bodove na turnirima u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Na fjučers turnirima Karisma Adriatic Montenegro World Tennis Tour u Ulcinju za bodove i rejting na ATP listi borilo se 150 tenisera iz cijelog svijeta, saopštili su organizatori manifestacije.

Oni su podsjetili da su održana četiri turnira, kao i da je na jednom od njih pobijedio crnogorski teniser Rezart Cungu.

Pobjednici sva četiri fjučers turnira, koji se prvi put održavaju u Crnoj Gori, nagrađeni su sa po 15 hiljada USD.

Organizatori turnira bili su hotelski kompleks Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Teniski Savez Crne Gore i Teniski klub Bellevue iz Ulcinja gdje su i održani turniri.

Pobjednici turnira u singlu, osim Cungua, bili su i Gergerli Madarac iz Mađarske, Čileanac Batistian Mala i Argentinac Aleho Lorenzo Lingua Lavalen.

Cungu, koji je u tri seta dobio Italijana Samuela Vinsenta Ruđerija i obezbijedio deset novih ATP poena, kazao nam je da je za crnogorske igrače mnogo značilo što su igrali kod kuće.

“Za mene je ova pobjeda najveći uspjeh u karijeri, zbog čega sam jako ponosan. Želim da iskreno pohvalim organizatore turnira, a moj utisak dijele i sportisti koji su došli iz raznih krajeva svijeta. Bili su oduševljeni kompletnom organizacijom, posebno sa smještajem i hranom. Crna Gora očigledno ima kapacitete za ovakve turnire”, kazao je Cungu.

Direktor za Istočnu Evropu Karisma Hotels Resorts, Nemanja Kostić kazao je da je ta grupacija zajedno sa ostalim organizatorima uspjela da Crnu Goru prikaže kao odličnu destinaciju za sportski turizam posebno u predsezoni i postsezoni.

“Turniri i sportske pripreme su sjajna prilika cjelogodišnje operacije, podsticaj mladih ljudi i sporta uopšte. Jako smo zadovoljni odzivom oko 150 takmičara iz regiona i svijeta i naša grupacija će u maju i septembru naredne godine ponovo organizovati ovakvu manifestaciju. Želimo da postanemo lideri u promociji sportskog turizma”, kazao je Kostić.

U dublu trofeje su osvojili Huan Pablo Paz iz Argentine i Erik Vanselboin iz Ukrajine, Argentinci Aleho Lorenzo Lingua Lavalen i Mariano Navone, Ukrajinac Marat Deviatiarov i Maks Houkes iz Holandije i Italijani Marćelo Serafini i Samuel Vinsent Ruđeri.

Finalisti prvog turnira u kategoriji singla su Argentinac Huan Pablo Paz, a u dublu Bugari Gabriel Donev i Simon Antoni Ivanov.

Na drugom turniru finalista u singlu je Argentinac Mariano Navone, dok su u dublu Rusi Egor Agafonov i Daniel Ibragimov.

Ostali finalisti singla su Feliks Gil iz Velike Britanije i Italijan Samuel Vinsent Ruđeri, dok su finalisti dubla Italijani Andrea Baso i Đanmarko Ferari, kao i Austrijanci Vilijam Ma i Metju Romios.

Teniseri su igrali na šljaci u sklopu hotelskog kompleksa Azul Beach Resort Montenegro by Karisma koji raspolaže sa sedam teniskih terena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...