fbpx
NaslovnicaMina SportPoraz crnogorskih rukometaša u Tunisu

Poraz crnogorskih rukometaša u Tunisu

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Tunisa 30:28 (15:12), u utakmici drugog kola pripremnog turnira u Hamametu.

To je prvi poraz izabranika selektora Zorana Roganovića na turniru, nakon jučerašnjkeg startnog trijumfa protiv Švajcarske 35:31 (17:13).

Crnogorska selekcija od početka meča bila je u zaostatku, ali je prijetila sve do samog finiša.

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bio je Mirko Radović sa četiri, dok su Miloš Vujović, Filip Vujović, Marko Lasica i Miloš Božović postigli po tri gola.

Po dva puta u strijelce upisali su se Nebojša Simović, Radojica Čepić, Stefan Čavor, Branko Vujović i Božo Anđelić, a po jednom Luka Vujović i Stevan Vujović.

Selektor Zoran Roganović kazao je Tunis nastupio u najjačem sastavu i pokazao se kao odličan tim.

“Ne bih komentarisao suđenje, jer bi ispalo da u tome tražimo razlog poraza, ali činjenica je da je bilo teško igrati u takvim uslovima. Imali smo dobru rotaciju, priliku su dobili i igrači koji su imali manju minutažu u prvom meču, tako da je bilo mnogo pozitivnih stvari. Izgleda da ovo što gradimo za januar i Evropsko prvenstvo dobro funkcioniše i igrači su to veoma dobro prihvatili”, rekao je Roganović.

On je istakao da je bilo mnogo otvorenih šuteva, ali da realizacija nije bila na potrebnom nivou.

“Imali smo veliki broj promašenih zicera i šuteva iz dobrih pozicija, to je nešto čime nijesam zadovoljan i što moramo da popravimo. U svakom slučaju, sve ide onako kako smo planirali i mečevi u Tunisu su sjajne provjere za ono što nas očekuje na Evropskom prvenstvu”, rekao je Roganović.

Crnogorski rukometaši u posljednjem kolu, sjutra u 15 sati, igraće protiv selekcije Zelenortskih Ostrva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije