fbpx
NaslovnicaMina SportGrbović i Vukmirović na Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih

Grbović i Vukmirović na Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih

Podgorica, (MINA) – Finski grad Vukati od 20. do 25. marta biće domaćini Zimskog evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), na kojem će nastupiti i crnogorska delegacija, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komieteta.

Crnu Goru će predstavljati dvojica sportista – Aleksandar Grbović i Vladimir Vukmirović.

Grbović će se takmičiti u rei kros kantri discipline: deset kilometara slobodnim stilom, 7,5 klasičnim stilom i u sprintu, dok će Vladimir Vukmirović voziti paralelni slalom i slalom.

Crnogorsku sportsku delegaciju činiće i Marina Kosić (Šefica misije/trener) i Goran Grbović (trener).

“Očekuje se da će u Vukatiju biti oko 2.000 članova timova iz 47 evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta, koji će nastupiti u devet sportskih disciplina. Vukati će biti domaćin takmičenja u alpskom skijanju, dok će domaćin za nordijske discipline biti Lahti”, saopšteno je iz COK-a.

Navodi se da EYOF predstavlja vodeći multisportski događaj, kreiran za promociju najboljih mladih sportista Evrope, uzrasta između 14 i 18 godina.

Postoji ljetnje i zimsko izdanje takmičenja, koje se održava u dvogodišnjim ciklusima.

“EYOF je događaj koji promoviše sport i fizičku aktivnost i inspiriše mlade da se bave sportom. Prateći olimpijske principe, njeguje duh prijateljstva, fer-pleja i tolerancije. Pored osnovnog cilja koji ima – promocije najboljih mladih sportista i sporta uopšte, EYOF je, takođe, odlična prilika za stotine mladih volontera da steknu iskustvo u organizaciji velikog događaja, razviju svoje radne vještine i upoznaju ljude iz drugih evropskih zemalja”, saopšteno je iz COK-a.

Na zimskim izdanjima EYOF-a, Crna Gora učestvuje od 2009. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije