fbpx
NaslovnicaMina SportDječaci i djevojčice vježbali sa osvajačima medalja

Dječaci i djevojčice vježbali sa osvajačima medalja

Podgorica, (MINA) – Dječaci i djevojčice tokom projekta Treniraj sa olimpijcima imaju priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Navodi se da su atletičarka Marija Vuković i džudistkinja Jovana Peković bile u ulozi predavača i sagovornika, kao i da je standardan čas fizičkog vaspitanja zamijenjen nešto drugačijim i zabavnijim predavanjem, ispunjen druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

Foto: COK

Sportisti Olimpijskog tima Crne Gore i tim instruktora, obišao je do sada osnovne škole Bedri Elezaga u Ulcinju, Mirko Srzentić u Petrovcu, Jovan Tomašević u Virpazaru i Boro Vukmirović u Rijeci Crnojevića.

Crnogorska rekorderka u skoku u vis Marija Vuković kazala je da joj je drago što je imala priliku da učestvuje u projektu.

“Nijesam često u Crnoj Gori i ovo je bio pravi trenutak da se pridružim. Djeca su stvarno ukras svijeta i volim da sam u njihovom okruženju. Nadam se da sam doprinijela da se zabave i požele da se bave sportom. Kada nas ovako upozanaju, shvatiće da smo mi obični ljudi, što bi trebala da bude i jedna poruka njima da čime god da se budu bavili u životu, koliko god da su uspješni, najbitnije je da ostanu dobri i prizemni ljudi”, rekla je Vuković.

Foto: COK

Peković je kazala da joj je zadovoljstvo da provodi vrijeme sa djecom, pogotovo kada su oni vrijedni, marljivi i disciplinovani.

“Bila mi je čast prenijeti im dio znanja koje posjedujem iz oblasti sporta. Povratna reakcija je bila i više nego odlična i ponosna sam na ishod današnjeg dana. Sjajna ekipa koja je bila uz mene upotpunila je ovaj dan i na pravi način smo započeli projekat Treniraj sa olimpijcima”, rekla je Peković.

Saopšteno je da je COK, u okviru projekta Treniraj sa olimpijcima, donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal.

“Ideju Crnogorskog olimpijskog komiteta prepoznao i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda olimpijske solidarnosti. U planu je posjeta 23 osnovne škole i karavan koji traje do polovine mjeseca maja”, saopšteno je iz krovne asocijacije crnogorskog sporta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije