fbpx
NaslovnicaMina SportDječaci i djevojčice vježbali sa osvajačima medalja

Dječaci i djevojčice vježbali sa osvajačima medalja

Podgorica, (MINA) – Dječaci i djevojčice tokom projekta Treniraj sa olimpijcima imaju priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Navodi se da je crnogorski olimpijski tim, proslavljeni bivši i sadašnji olimpijci i tim instruktora, obišao osnovne škole Branko Brnić u Tivtu, Veljko Drobnjaković u Risnu i Ilija Kišić u Herceg Novom.

Saopšteno je da je karavan obišao i vaterpolo i plivačke klubove Jadran i Primorac.

“Djevojčice i dječaci imali su jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, članovima Olimpijskog tima Crne Gore Veljkom Uskokovićem, Markom Petkovićem, Dušanom Matkovićem i Anđelom Antunović”, saopšteno je iz COK-a.

Oni su se potrudili da standardan čas fizičkog vaspitanja pretvore u nešto drugačije i zabavnije predavanje ispunjeno druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

“COK je u okviru projekta Treniraj sa olimpijcima, osim promotivnih aktivnosti, donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal. Ideju COK-a, sa ciljem promocije olimpijskih vrijednosti i zdravih stilova života, kao i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, prepoznao je i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda Olimpijske solidarnosti”, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će olimpijski tim posjetiti ukupno 23 osnovne škole u Crnoj Gori, a projekat će trajati do sredine maja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije