fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski rukometaši otkazali nastup na turniru u Švajcarskoj

Crnogorski rukometaši otkazali nastup na turniru u Švajcarskoj

Podgorica, (MINA) – Muška rukometna reprezentacija Crne Gore zbog koronavirusa morala je da otkaže nastup na turniru Yellow cup 2022 u švajcarskom Vinterturu, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Turnir je trebalo da bude generalna provjera uoči Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

“Na obaveznom testiranju na koronavirus koje je odrađeno jutros, tri igrača i jedan član stručnog štaba dobili su pozitivan rezultat, zbog čega su crnogorski rukometaši bili primorani da odustanu od puta u Švajcarsku”, piše u saopštenju.

Navodi se da je Savez u svakodnevnoj komunikaciji sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), kako bi bili ispoštovani COVID protokoli i kako bi igrači nakon što preleže korona virus, mogli da nastupe na Evropskom prvenstvu.

“Reprezentacija ostaje na pripremama u Podgorici, odakle će putovati za Mađarsku, gdje 13. januara duelom protiv Danske počinje nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontintenta”, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Rivali Crna Gore u grupi u Debrecinu su još Slovenija i Sjeverna Makedonija, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u glavnu rundu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije