fbpx
23.8 C
Podgorica
August 12, 2022.
NaslovnicaMina SportCrna Gora sjutra sa Slovenijom

Crna Gora sjutra sa Slovenijom

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna repezentacija Crne Gore igraće sjutra u Ljubljani sa Slovenijom utakmicu petog kola EHF Euro kupa.

EHF Euro kup je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva – Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija i Norveška kao aktuelni šampion Evrope.

Srednji bek Milena Raičević kazala je da, imajući u vidu kratak period do Evropskog prvenstva, utakmice sa Slovenijom moraju poslužiti kao generalna proba za to.

“Vođene posljednjom utakmicom sa Slovenijom, koju smo izgubile velikom razlikom, želimo da se spremimo mnogo bolje nego za taj meč. Bićemo kompletne, to nas raduje i sigurno ćemo odigrati mnogo bolje”, rekla je Raičević.

Crna Gora će u odnosu na duel u Granoljersu, koju je Slovenija selektora Dragana Adžića dobila 28:18 biti jača za dugogodišnjeg srednjeg beka nacionalnog tima, kao i Martu Batinović i Ildu Kepić.

Raičević vjeruje da se minus 10 iz Španije ne može ponoviti.

„Sigurno da rezultatski ne može biti isti meč, vjerujem i da će želja biti mnogo veća nego tada. Svaku utakmicu i svaki minut moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, jer imamo malo vremena do Evropskog prvenstva”, rekla je Raičević.

Golman Marina Rajčić smatra da su mečevi sa Slovenijom bitni za zagrijavanje za EHF Euro.

“Svaki meč je bitan za nas i dobro ćemo ga iskoristiti. Pripremamo se kao da je prvenstvo u pitanju i želimo da pokažemo šta znamo i vježbamo za novembar, koji brzo dolazi”.

Ona smatra da Crna Gora nije zaslužila tako ubjedljiv poraz na SP.

“Nismo toliko loše igrale, koliko smo imale promašenih šuteva. Golmanka Slovenije je branila odlično, a mi nismo realizovale šanse. Nadam se da ćemo ovog puta biti fokusiranije, spremnije da pokažemo šta znamo i, naravno, da im vratimo za poraz na Svjetskom prvenstvu”, poručila je Rajčić.

Duel u Areni Stožice počeće u 17 sati i 30 minuta.

Novi duel na programu je u nedjelju u Bemaks areni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije