fbpx
NaslovnicaMina SportAverka pojačao crnogorski vaterpolo tim

Averka pojačao crnogorski vaterpolo tim

Podgorica, (MINA) – Crnogorski vaterpolo tim biće jači za Bjelorusa Konstantina Averku, koji je nakon tri godine dobio dozvolu da igra za reprezentaciju Crne Gore, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Navodi se da će Averka biti u konkurenciji za tim koji će 21. juna protiv Mađarske otvoriti Svjetsko prvenstvo.

“Procedura je kompletno ispoštovana i sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju”, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Bjelorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran, trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja i osvojio je ove godine Euro kup.

Rođen je 1997. godine, u Jadran je 2018. stigao iz Šturma, i igrač je lijeve strane.

“Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, i od ovog ljeta on će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. Itekako će pojačati konkurenciju pred ova dva velika takmičenja koja nas očekuju”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Averka je kazao da mu je drago što će biti dio jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

“Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju i to se sada ispunilo. Ono što mogu obećati je da ću dati maksimum u kapici sa crnogorskim grbom”, poručio je Averka.

Crnogorske vaterpoliste tokom ljeta očekuju veliki izazovi. Poslije Svjetskog prvenstva u Budimpešti, kratke pauze, nastupaće krajem avgusta na EP u Splitu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...