fbpx
NaslovnicaMina SportAmbasador Sjeverne Makedonije gost Fakulteta za sport

Ambasador Sjeverne Makedonije gost Fakulteta za sport

Podgorica, (MINA) – Jačanje regionalnih veza i partnerstva, kao i zajedničko korišćenje nastavnih i naučnih kapaciteta bile su teme sastanka dekana nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Steva Popovića sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije, Mihajlom Trpkoskim.

Popović je upoznao ambasadora sa dosadašnjom saradnjom sa visokoškolskim srodnim institucijama u Skoplju i Tetovu, pri čemu je istakao saradnju sa profesorima Georgijom Georgievim i Serjožom Gontarevim.

On je ambasadoru predstavio i projekat u kojem je jedan od partnera Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, a koji povezuje sve zemlje Zapadnog Balkana, uključujući i Republiku Sjevernu Makedoniju.

Riječ je o projektu Unapređenje vještina sportskih administratora učenjem kroz međunarodnu mobilnost (S2A Sport Mobility), koji finansira Evropska komisija.

“Sportska administracija je važna, jer od njihovih vještina zavisi efektivna organizacija sporta i sportskih aktivnosti”, rekao je Popović.

On je podsjetio i da su predstavnici Fakulteta često bili gost sportskih klubova Republike Sjeverne Makedonije, čije igrače su obuhvatili svojim naučnoistraživačkim projektima, zasnovanim na bazama podataka dobijenih od antropometrijskog mjerenja.

Popović je predstavio i rad u Centru za dijagnostiku, u kojem se obavljaju antropometrijska mjerenja, kao i fakultetski Muzej sporta.

Amabasador Republike Sjeverne Makedonije, Mihajlo Trpkoski zahvalio se na gostoprimstvu i obećao da će učiniti sve što je moguće da doprinese saradnji između institucija i visokoškolskih institucija dvije susjedne zemlje.

Sastanku su prisustvovali i doc. dr Jovan Gardašević i poslovni sekretar u kabinetu dekana Tatjana Olivieri.

Najčitanije

Predlog za povećanje dječjeg dodatka bez podrške

Podgorica, (MINA) – Skupštine nije prihvatila predlog poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA da se...