fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaUz podršku Grčke napravljeni važni koraci ka članstvu u EU

Uz podršku Grčke napravljeni važni koraci ka članstvu u EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je, uz podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Zapadnog Blakana, napravila veoma važne korake na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, na sastanku sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, naveo da su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti, gdje je u međuvremenu bilo mnogo političkih kontakata na visokom nivou.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, Đukanović je rekao da je uvjeren da postoje uslovi za bitno unapređenje saradnje u raznim oblastima počev od ekonomije, kulture, obrazovanja do infrastrukturnih veza između Crne Gore i Grčke.

On je kazao da je veoma zadovoljan što je danas u posjeti prijateljskoj Grčkoj.

„Hvala vam na pozivu da budem u zvaničnoj posjeti Grčkoj i, kao što rekoste, mali kuriozitet je da je ovo prva posjeta predsjednika Crne Gore Grčkoj nakon obnove naše nezavisnosti 2006. godine“, naveo je Đukanović.

On je dodao da je posjeta prilika da istaknu tradicionalno prijateljstvo između dvije države i dva naroda.

„Takođe i da podsjetimo da su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti gdje je u međuvremenu bilo jako puno političkih kontakata na visokom nivou“, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio za podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnog Balkana.

„Zahvaljujući tome, Crna Gora je već članica NATO saveza, mi smo partneri u tom savezu, a takođe, napravili smo i veoma važne korake na putu ka članstvu u EU“, kazao je Đukanović.

On je rekao da zato vjeruje da će i današnji razgovor biti dobar impuls daljem unapređenju prijateljstva i međudržavne saradnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije