fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaURA spremna da bude upamćena kao najveći izdajnik

URA spremna da bude upamćena kao najveći izdajnik

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA spreman je da zbog 450 fotelja prevari narod i ostane upamćen kao najveći izdajnik Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz URA-e su ranije rekli da im je žao što su Demokrate, “isključivo zbog 124 direktorske fotelje”, od, kako su naveli, bar deklarativno proevropske stranke postale radikalno krilo Demohrišćanske partije.

Prema riječima Demokrata, zbog fotelja koje URA već ima, “zbog bolesne pohlepe za vlašću”, pa makar i na par mjeseci, taj GP je spreman da prevari narod.

“I ostanete upamćeni kao najveći izdajnici Crne Gore”, navodi se u reagovanju.

U Demokratama smatraju da je zbog nekoliko stotina fotelja koje ima URA, spremna da preuzme klasičnu retoriku Demokratske partije socijalista (DPS).

“Desnica, fašizam, radikalizam, destabilizacija, propast građanske Crne Gore, Dveri. Na niske ste grane pali tako da možemo samo kazati da je URA bila, jeste i biće samo Darko Pajović, jer su i Pajoviću svi bili desničari osim (Branimira) Gvozdenovića, (Petra) Ivanovića i ostali, oni su im bili moderni evropski političari”, kaže se u saopštenju.

Iz Demokrata su kazali da su oni na urbanim i evropskim protestima, na kojima su se ujedinili ljudi svih vjera i nacija, “a vi (URA) na kanabeu kod (Aleksandra) Vučića i (Mila) Đukanovića”.

“Mi sa narodom Crne Gore, a vi sa negatorima Crnogoraca, evropskog i evroatlantskog puta. Mi evropski za Crnu Goru i narodnu volju, a vi sa onima koje ste nazivali lopovima i kriminalcima, a oni vas bitangama i šibicarima”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su navele da su oni okruženi “najljepšom mladošću Crne Gore”, ujedinjene u svojim različitostima, dok URA prezentuje projekat dijeljenja funkcija po nacionalnim šavovima, kojim se, kako su kazali, puca u građanski koncept države.

“Mi čuvari građanske, evropske i evroatlanske Crne Gore, a vi zbog šačice vlasti potpisaste Sporazum sa onima koji su kazali da su Crnogorci istorijski falsifikat nastao na okupiranom Cetinju. Mi sa dostojanstvenim narodom, vi sa tajkunima, tamo gdje ste vazda pripadali, i odakle nikada nećete izaći”, navodi se u saopštenju.

Demokrate poručuju URA-i da preskoče Vučića kad naredni put odu u Beograd.

“Jer vaša šibicarska politika nije odmakla od Šešelja, dok u vašim izlivima nervoze lažete isto kao Šešelj. Tako ćete i završiti, debelo ispod cenzusa, kao i vaša majka Pozitivna Crna Gora”, kaže se u saopštenju.

URA prema riječima Demokrata laže o toj partiji, dok (Dritan) Abazović i (Miloš) Konatar ćute na napade Demokratskog fronta deklarišući se kao “Vučićeva ispostava u Crnoj Gori”.

“Kupio vas je i matirao u par poteza. Sad čekajte u red sa ostalim funkcionerima da vas primi i izda nova uputstva. Kad ste vaš obraz bacili pred njihove noge dozvolite da vam oni i saopštenja pišu ubuduće, ova fašistička, nacionalistička i primitivna, kao da je pisao vaši ideolog, a Vučićev poslušnik, Aleksandar Raković”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su kazale da dok Abazović URA-u vodi u politički ambis, narod će sjutra u Podgorici pokazati da “izdaja neće proći”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije