fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić: Vlada otvorena za konstruktivne i dobronamjerne zahtjeve u vezi sa popisom

Spajić: Vlada otvorena za konstruktivne i dobronamjerne zahtjeve u vezi sa popisom

Podgorica, (MINA) – Vlada je spremna da izađe u susret svim konstruktivnim i dobronamjernim zahtjevima u vezi sa popisom stanovništva, poručio je premijer Milojko Spajić.

Kako je saopšteno iz Vlade, Spajić je danas, u okviru konsultacija povodom sprovođenja popisa, razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava.

„Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore, u našem zajedničkom interesu”, kazao je Spajić.

On je rekao da je susret sa čelnicima lokalnih samouprava dobra platforma za saradnju i po drugim pitanjima važnim za društveni razvoj.

Spajić je, kako se navodi u saopštenju, upoznao sagovornike i sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima parlamentarnih partija, nevladinog sektora i manje brojnih naroda.

„Postoji dobra volja Vlade i moja lično da se izađe u susret svim zahtjevima koji su konstruktivni i dobronamjerni”, kazao je Spajić.

Navodi se da su predstavnici opština iskazali pozitivan odnos prema spremnosti Vlade da, u neposrednoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama, doprinosi rješavanju problema i upoznali premijera sa preduzetim aktivnostima na planu sprovođenja popisa u planiranom terminu.

„Sagovornici su razmatrali modele za finalizaciju pripremnih procedura i iskazali očekivanje da će sam proces, kao i današnji dijalog, proteći u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi“, kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za statistiku i ministri ljudskih i manjinskih prava i finansija, Fatmir Đeka i Novica Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije