fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPonovo usvojena dva zakona koja je Milatović vratio

Ponovo usvojena dva zakona koja je Milatović vratio

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorske Skupštine ponovo su danas usvojili izmjene i dopune zakona o unutrašnjim poslovima i energetici, koje je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Skupština je te zakone usvojila na sjednici 17. avgusta, ali ih je Milatović tri dana kasnije vratio na ponovno odlučivanje, obrazlažući da predložena rješenja predstavljaju nastavak politizacije institucija.

Milatović je rekao da je izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima uveden poseban postupak zapošljavanja policijskih službenika bez javnog oglašavanja i bez kadrovskog plana.

On je, govoreći o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o energetici, naveo da su predloženim amandmanskim djelovanjem uvedene suštinske promjene u načinu izbora članova i predsjednika Odbora Regulatorne agencije za energetiku i regulisanje komunalne djelatnosti.

Kako je ukazao Milatović, Skupština preuzima direktnu ulogu u imenovanju članova Odbora, dok se ukida dosadašnja Komisija sastavljena od sedam članova koje su predlagali Vlada, Crnogorska akademija nauka, Univerzitet Crne Gore, Privredna komora i Skupština na predlog Administrativnog odbora.

On smatra da je nedopustivo da se kroz najavljeno tehničko prilagođavanje Zakona vrše suštinske promjene, tako što se mijenja način izbora članova Odbora Regulatorne agencije.

Na dnevnom redu današnje sjednice trebalo je da bude i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlade Crne Gore i Francuske o saradnji u domenu odbrane sa Tehničkim aranžmanom između crnogorskog i francuskog ministarstva odbrane o nabavci dva patrolna broda.

Skupština će o toj tački raspravljati naknadno.

Poslanici će sjutra ponovo glasati i o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, koje je Milatović takođe vratio na ponovno odlučivanje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije