fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović u dvodnevnoj posjeti Sloveniji

Milatović u dvodnevnoj posjeti Sloveniji

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće u zvaničnoj posjeti Sloveniji u ponedjeljak i utorak na poziv predsjednice te države Nataše Pirc Musar.

Iz Službe za informisanje predsjednika saopšteno je da će Milatović i Pirc Musar imati bilateralni sastanak na Brdu kod Kranja nakon čega će biti održana konferencija za novinare.

Navodi se da će se Milatović sastati i sa predsjednikom Vlade Slovenije Robertom Golobom kao i sa predsjednicom Državnog zbora Urškom Klakočar Zupančić.

U okviru posjete Sloveniji, kako se dodaje, Milatovića očekuju i sastanci sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom vanjskih i evropskih poslova Tanjom Fajon, kao i gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

„Planirani su i susreti sa crnogorskim studentima u Sloveniji, predstavnicima dijaspore i slovenačkim privrednicima“, kaže se u saopštenju.

Iz Milatovićevog kabineta rekli su da boravkom u Ljubljani, on nastavlja niz posjeta glavnim gradovima zemalja Evropske unije sa ciljem ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije