fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoKrivokapić: Vlada je slijedila sve bezbjednosne preporuke EU

Krivokapić: Vlada je slijedila sve bezbjednosne preporuke EU


Budva, (MINA) – Vlada je, bez izuzetka, slijedila sve bezbjednosne i diplomatske preporuke Evropske unije (EU), često i na ekonomsku štetu Crne Gore, rekao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na 2BS forumu, poručio da strani uticaji nijesu nastali za vrijeme aktuelne vlade, kao i da su se “dešavali pogotovo intenzvino u periodu od 2006.

“Imate ruskog istraživača koji je prisutan na podmorju Crne Gore, a ova Vlada ga nije uvela. Mi nijesmo doveli nijednog tajkuna i želimo da prostor bude oslobođen bilo kakvog uticaja”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući DFC-ovu analizu o Ruskom uticaju u Crnoj Gori, Krivokapić je kazao da “ono što čita nije tako zabrinjavajuće kao što neko predstavlja kroz medije”.

Podgorica nikad nije bila bliža NATO u i EU, rekao je on dodajući da, za vrijeme aktuelne vlade građani imaju više povjerenja i u te saveze.

“Nijesam imao prilike da dobijem izvještaj. Zasiguno da će se Vlada truditi da otkloni sve negativne stvari na zadovoljstvo svih građana”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da “apsolutno nije tačno da je crkva u temelju aktuelne Vlade”.

“Mi smo se bavili nasljeđem, a to je vezano za jedan vrlo nekorektan zakon, koji nije htio ništa do da ugrozi imovinu Srpske pravoslavne crkve”, rekao je Krivokapić

On smatra da je u deset mjeseci rada vlade “neko namjerno postavljano pitanja o crkvi”.

“Prethdnici su imali jasan stav da će primarna aktivnost biti EU, sve do trenutka dok su došli na teren koji je u suprotnosti sa njihovim interesima. Nijesu se usuđivali da se bave pravosuđem, tužilaštvom”, rekao je Krivokapić-

Govoreći o podjelama, on je kazao da je ovo prostor koji je prepoznat po podjelama, ali i da su one u ranijem periodu produbljivane.

“Neko je namjerno napravio dualnost. Ja, koji sam apsolutno građanskog opredjeljenja, koji želi da demokratija dominira u Crnoj Gori, čujem da je demokratija minimizirana, a ona nikad nije bila izraženija”, rekao je Krivokapić.

Ocijenio je da se to se vidi po tome što se dogodila smenjivost.

“Neko namjerno u Crnoj Gori nameće sindrom netolenrantnosti, nekažnjivosti i neodgovornosti”, smatra Krivokapić.

Država je slaba ako su slabe institucije, rekao je on dodajući da je kao premijer naslijedio takvo stanje.

On je poručio da želi jaku Crnu Goru, čije institucije su okrenute sa građanima.

“Imali ste stav da postoji Demokratska partija socijalista i lider, a da svi ostali mogu da idu kući . Crna Gora je država svih nas, ne možemo se promijeniti ali se možemo pomiriti, ako ćemo svi doprinijeti tom pomirenju”, rekao je Krivokapić.

Crna Gora, kako je istakao, je posvećena EU i NATO putu.

“Naš put je projektovan i mi ćemo ga dosljedno slijediti. Ne idemo da bismo pravili maglu, već jer mislimo da je to najbolje za naše građane”, zaključio je Krivokapić.

On je, na pitanje o rekonstrukciji Vlade, kazao da Crnoj Gori trebaju mladi perspektivni ljudi koji svojom kompetencijom doprinose zajedničkom boljitku.

“Da li dolaze iz političkog miljea to nije važno. Najvažnije je da daju pečat Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da ekonomski razvoj doprinosi građanskom društvu u Crnoj Gori.

“Ekonomskim razvojem ćemo pobijediti sve zluradosti i tumore o kojima govorimo. Moja država je Crna Gora, i ne interesuje me ništa bez budućnost njenih građana, dosta je bilo ekonomske diskriminacije”, smatra Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije