fbpx
NaslovnicaCrna GoraIbrahimović: Crnoj Gori potreban kredibilan popis

Ibrahimović: Crnoj Gori potreban kredibilan popis

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori je potreban kredibilan popis u kojem će svi učestvovati kako bi rezultat bio realan prikaz stanja, rekao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je kazao da je BS potpisao sporazum o održavanju popisa.

Ibrahimović je rekao da je BS, kao nacionalnoj partiji koja se bavi i pitanjem sistematski dugo zatirane nacionalne svijesti i identiteta Bošnjaka u Crnoj Gori, važno održavanje popisa.

“Jer smatramo da je u periodu između dva popisa nacionalna i identitetska svijest Bošnjaka značajno sazrela”, kazao je Ibrahimović, saopšteno je iz BS.

Prema njegovim riječima, popis je važan i za dobijanje podataka o mnogim drugim važnim pitanjima, a u vezana su sa ekonomijom, privredom, poljoprivredom, brojem stanovnika, obrazovanjem, zaposlenosti, starosti, migracijama.

Ti podaci, kako je dodao Ibrahimović, neophodni su i za kreiranje razvojnih politika, posebno u nerazvijenim područjima u kojima uglavnom žive Bošnjaci i koja su najviše pogođena migracijama.

“Za sve ovo potreban nam je kredibilan popis, u kojem će svi učestvovati, kako bi rezultat bio realan prikaz stanja u Crnoj Gori”, kazao je Ibrahimović.

Prema njegpvm riječima, ispunjenjem uslova iz sporazuma, na minimum se svode mogućnosti manipulisanja pri prikupljanju, unošenju, obradi i objavljivanju podataka.

“Stoga, apel svim političkim partijama, Vladi, lokalnim upravama i svim drugim akterima ovog procesa, da pokažu zrelost i odgovornost i posvećeno učestvuju u radu na ispunjenju uslova iz sporazuma, a zatim i u samom popisu, te da ovo pitanje dodatno ne politizuju”, zaključio je Ibrahimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije