fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS Šavnik: Nastavak siledžijskog odnos prema demokratiji

DPS Šavnik: Nastavak siledžijskog odnos prema demokratiji

Podgorica, (MINA) – Ponovno onemogućavanje građana sa pravom glasa na lokalnim izborima u Šavniku da slobodno izraze svoju volju i iskoriste Ustavom garantovano biračko pravo, nastavak je siledžijskog odnosa prema demokratiji u Crnoj Gori, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Glasanje na oba biračka mjesta prekinuto je jer članovi izborne komisije iz koalicije Za budućnost Šavnika nijesu dozvolili osobama, za koje tvrde da ne žive u toj opštini, da glasaju.

Kako je saopšteno iz šavničkog DPS-a, i danas su članovi biračkih odbora iz redova Demokratskog fronta (DF) uz svesrdnu podršku i navijanje za destrukciju od Demokrata, svojim nasiljem spriječili okončanje izbornog procesa u Šavniku.

“Još jednom su primitivci nastavkom vršenja djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom, nastavili ovaj svoj besprizorni circus”, kazali su iz DPS-a Šavnik.

Oni su naveli da su time i pokazali da su jači od države i da za njih ne važe pozitivno pravni propisi.

“Takođe, i ovog puta, kao što je to slučaj iz nedjelje u nedjelju, svi naši napori i brojni pozivi koje upućujemo policiji i tužilaštvu, bili su uzaludni”, kaže se u saopštenju.

Prema ocjeni šavničkog DPS-a, saga oko lokalnih izbora u toj opštini pokazatelj je činjenice da je pravna država Crna Gora kapitulirala pred “destrukcijom, primitivizmom i siledžijama demokratije iz DF-a i njihovim pomagačima iz Demokrata”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...