fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Rezultati lokalih izbora mogu biti dobar zamajac za stabilizaciju političke krize

Bečić: Rezultati lokalih izbora mogu biti dobar zamajac za stabilizaciju političke krize

Podgorica, (MINA) – Rezultati lokalih izbora na Cetinju u Mojkovcu i Petnjici mogu biti dobar zamajac i pozitivan impuls za stabilizaciju krize unutar parlamentarne većine na državnom nivou, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je za televiziju Nikšić kazao da su izbori pokazali da građani nemaju dilemu, iako su bili nezadovoljni turbulencijama na političkoj sceni.

“Oni su rekli da ne žele da se vrati stanje prije 30.avgusta. Zato su lokalni izbori poslali poruku parlamentarnoj većini da moramo da čuvamo izbornu volju građana, da radimo na stabilizaciji prilika da bi rezulatati bili još bolji” istakao je Bečić.

Kako prenosi portal televizije Nikšić, Bečić je kazao da ne očekuje da bi neko iz parlamentarne većine mogao glasati za smjenu vlade.

“Nadam se da će svi ostati pri svojim riječima i stavovima. Čini mi se da su svi poslanički klubovi parlamentarne većine jasno saopštili da neće podržati tu inicijativu, bez obzira na različite stavove”, rekao je Bečić.

On je kazao da Demokratska Crna Gora neće podržati inicijativu za smjenu vlade.

“Smatram da treba da razgovaramo u parlamentarnoj većini, sa vladom, da nađemo modalitete bolje saradnje, unaprijedimo kvalitet našeg zajedničkog rada, a ne da sa opozicijom tjeramo Crnu Goru u neke procese koji bi izazvali destabilizaciju”, rekao je Bečić.

On je kazao da misli da niko iz parlamentarne većine, kako je rekao, nema te pobude i da ne ide u tom smjeru.

Kako je rekao, iako će ta tačka dnevnog reda izazvati dosta rasprave u parlamentu, ključna tačka je prijedlog budžeta za narednu godinu.

“Žao mi je što je u pripremi nacrta izostala jača i tješnija komunikacija Vlade i parlamentarne većine. Bez obzira to, mislim da bi trebalo da usvojimo budžet krajem godine”, naglasio je Bečić.

Na pitanje koliko su postizborna dešavanja usporila ili unaprijedila razvoj crnogorskog društva, on je naveo da izvršna i zakonodavna vlast moraju da budu u tijesnoj vezi.

“To je potrebno zbog društva, zbog funkcionisanja sisitema. Da smo imali veći nivo saradnje, dijaloga i komunikacije, sigurno bi rezulatati bili bolji”,rekao je Bečić.

On je naveo da, i pored nekih dobrih rezultata, poput zaplijene kokaina i suzbijanja šverca cigareta, bilo je mnogo toga što je budilo nezadovoljstvo.

“Danas imamo ljude u bezbjednosnom sektoru koji, po mom mišljenju, ne mogu biti sinonim borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Bečić.

Tužilački savjet, kako je podsjetio, je po Ustavu samostalan organ.

“Ako nešto u državi mora biti nezavisno, samostalno, lišeno partijskih uticaja i potpuno profesionalno to je Tužilački savjet”, rekao je Bečić.

On je naveo da su garant vječnosti Crne Gore jake institucije, a ne jake ličnosti.

“Pojedinci dolaze i prolaze, ali nama trebaju jake institucije koje će biti neselektivne, koje neće biti politička batina u obračunu sa bilo kim”, poručio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije