fbpx
NaslovnicaServisne informacijeOprezno zbog poledice i jakog vjetra

Oprezno zbog poledice i jakog vjetra

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, dok na dionicama preko prevoja i u višim planinskim predjelima ima poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili na moguće sitnije odrone i povremeno jake udare vjetra.

Iz AMSCG su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira da li postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima“, kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra.

Iz AMSCG su rekli da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Na regionalnom putu R-13, dionica Mateševo-Kolašin, saobraćaj će biti obustavljen od deset do 14 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, potez od dvorane Župa do Lepetana, saobraćaj će zbog održavanja Bokeškog maratona biti obustavljen od osam sati i 45 minuta do 11 sati.

Saobraćaj će zbog maratona, od devet sati i 45 minuta do 15 sati i 30 minuta, biti obustavljen i na magistralnom putu Lipci-Kotor, potez od kružnog toka Kotor do ulaza u Stari grad.

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila.

Na tom putu u mjestu Gojakovići, zbog sanacije klizišta, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni i zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je nosivost preko 7,5 tona.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin u toku je rekonstrukcija, zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica–Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije južnog pristupnog puta tunela Sozina, saobraćaj je na to dionici promijenjen i vozila se propuštaju naizmjenično.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa

Vremenska prognoza: Danas umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno...