fbpx
NaslovnicaMina SportVlada podržala košarkašku reprezentaciju sa 100 hiljada EUR

Vlada podržala košarkašku reprezentaciju sa 100 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku da košarkašku reprezentaciju Crne Gore podrži sa dodatnih 100 hiljada EUR, u cilju što boljih priprema za Evropsko prvenstvo.

Šampionat Evrope biće odigran od 1. do 18. septembra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević predlog je obrazložio važnošću dobrog nastupa crnogorskih košarkaša na najvećem kontinentalnom takmičenju.

Vlada je na sjednici donijela odluku i o osnivanju i otvaranju Olimpijskog muzeja crnogorskog sporta.

Lalošević je u predlogu naveo da takvi muzeji postoje i da su važan dio promocije nacionalnih sportskih rezultata u glavnim gradovima država regiona.

“Smatram da bi trebalo da i Crna Gora dobije takvu ponudu. To bi značilo ne samo u promociji i afirmaciji ljudi koji su promovisali našu državu na najvećim sportskim događajima, već bi bio i podstrek za mlađe naraštaje da krenu njihovim putem uspjeha. Razgovarali smo sa nosiocima velikih medalja, koji su spremni da za muzej ustupe medalje, pehare i druga priznanja”, kazao je Lalošević.

On je kazao da će muzej biti u Njegoševom parku, podsjećajući da je to mjesto odakle su i krenuli brojni uspjesi.

“Postoji zgrada u Njegoševom parku, dijelom u vlasništvu države. U njoj postoji sportski klub, ali uz podršku Glavnog grada i potvrđen pristanak bokserskog šampiona Miodraga Perunovića, za Olimpijski muzej nijesu potrebna velika ulaganja a korist obogatiti centar grada takvom jednom ponudom je ogromna. Naročito i za djecu iz drugih gradova u spoznaji važnosti vrhunskih sportskih rezultata”, kazao je Lalošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije