fbpx
NaslovnicaMina SportŠćekić: Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije

Šćekić: Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije

Podgorica, (MINA) – Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije i osjećaj ponosa i odgovornosti koji dolazi sa tim, kazao je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je, otvaraći Sajam sporta na podgoričkom Trgu nezavisnosti, istakao da je zadovoljan što su zajedno u mogućnosti da obilježe Dan reprezentacija Crne Gore, na način koji slav duh sportskog zajedništva predanosti i istrajnosti.

“Кada govorimo o reprezentacijama, nije dovoljno samo istaći njihove uspjehe na sportskom terenu. Reprezentacija je simbol našeg nacionalnog ponosa, predstavljajući naše vrijednosti – snagu i sposobnost da se izborimo za uspjeh”, rekao je Šćekić.

Govoreći o uspjesima reprezentacija, on je naglasio da se ne može zanemariti značaj školskog sporta kao temelja na kojem počiva sportski duh.

“To je mjesto gdje se mladi talenti oblikuju, razvija karakter i gdje rastu budući šampioni”, rekao je Šćekić.

On se zahvalio sportistima koji svojim naporima, požrtvovanošću i strašću čine Crnu Goru ponosnom.

Sajam sporta okupio je predstavnike 36 sportskih saveza, koji su na promotivnim štandovima sa nacionalnom sportskom opremom, istakli stručne i edukativne brošure, ali i rekvizite za bavljenje navedenim sportom.

Štandove su, osim Šćekića, obišli su potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

Prvo čovjek nacionalnog olimpijskog komiteta kazao je da je zadovoljan posjetom i odzivom sportskih saveza.

“Dinamično je, ljepa energija i jako puno djece je prisutno. Nadam se da će ih to zainteresovati da se bave sportom. Posjećenost je odlična, odziv sportskih saveza takođe, što jako raduje”, kazao je Simonović.

Svaki savez imao je i prezentere svojih sportova, a posjetioci su na Trgu nezavisnosti imali priliku da vide i trkački automobil Auto-karting saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije