fbpx
NaslovnicaMina SportRajzing-Rajnke: Odgovornost i privilegija biti ambasador svoje države

Rajzing-Rajnke: Odgovornost i privilegija biti ambasador svoje države

Podgorica, (MINA) – Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing-Rajnke, kazla je tokom prijema za crnogorske rukometašice, da dijele istu odgovornost i privilegiju, jer su ambasadori svojih država.

Prijemu, koji je upriličen u njenoj rezidenciji, prisustvovale su i selektorka Bojana Popović, njena prva saradnica Maja Savić, predsjednik i direktor Saveza Petar Kapisoda i Emir Bešlija.

Rajzing-Rajnke je tokom Svjetskog prvenstva poslala i poruku podrške crnogorskim rukometašicama, za koju je istakla da je najgledaniji video snimak na zvaničnim kanalima Ambasade, od kada obavlja tu funkciju u našoj državi.

“Pokazale ste kako žene i timska igra donose velike rezultate na najvećem nivou. Timski rad je ono što je potrebno i ovoj državi. To je nešto čemu učite sve nas. Vi ste Crnu Goru dovele na svjetsku scenu, pokazale da se i iz male države mogu praviti rezultati za poštovanje”, rekla je Rajzing-Rajnke.

Ona je naglasila da su rukometašice uzor djevojčicama koje kreću njihovim putem.

“Vaša emocija je nešto što sve nas oduševljava i želim vam mnogo uspjeha i u narednom periodu”, kazala je Rajzing-Rajnke.

Ona je istakla i poštovanje za odnos i izdanja muške reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Crnogorske rukometaše na prijemu predstavljao je kapiten Mirko Radović.

Predsjednik Petar Kapisoda i selektorka Bojana Popović zahvalili su ambasadorki Rajzing-Rajnke na podršci koju je pružala crnogorskoj reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva.

Kapisoda je ambasadorki uručio i dres nacionalnog tima sa njenim imenom, uz očekivanje da je upravo to ono što joj je potrebno kada u budućnosti bude bodrila “lavove” i “lavice”.

On je kazao da su i posljednji rezultati crnogorskih reprezentacija potvrda su da je to najbolji brend koji Crna Gora ima na međunarodnoj sceni.

“Rukometašice i rukometaši su naši najbolji ambasadori, koji ponosno predstavljaju malu, ali državu koja ima sportiste sa velikim srcem. Do svih rezultata u proteklih 18 godina od kada je naša država obnovila nezavisnost, stigli smo zahvaljujući talentu, ali i karakteru i ponosu koji posjedujemo”, kazao je Kapisoda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usvojen budžet Opštine Andrijevica

Andrijevica, (MINA-BUSINESS) - Odbor povjerenika Opštine Andrijevica usvojio je na sjednici odluku o budžetu...