fbpx
0.8 C
Podgorica
February 5, 2023.
NaslovnicaMina SportPodgorica 15. i 16. oktobra domaćin međunarodnog tekvondo turnira

Podgorica 15. i 16. oktobra domaćin međunarodnog tekvondo turnira

Podgorica, (MINA) – Glavni grad 15. i 16. oktobra biće domaćin velikog međunarodnog tekvondo G2 turnira Montenegro – Podgorica open, najavili su organizatori – podgorički klub Korio i Tekvondo savez.

Saopšteno je da je do sada prijavljeno više od 400 takmičara iz 24 države.

Organizatori očekuju da će ovogodišnji turnir u dvorani Voko biti brojniji i kvalitetniji od prethodnog, koji je prošlog oktobra u Podgorici okupio borce iz 132 kluba iz 28 država svijeta.

“Izuzetna je čast za našu državu biti domaćin G2 turnira, ujedno i velika obaveza. To su turniri koji okupljaju najbolje borce svijeta, osvajače medalje sa najsvećih svjetskih takmičenja”, rekao je trener kluba Nuo Rukaj agenciji MINA.

On je naglasio da će na podgoričkom turniru borci imati priliku da osvoje poene za olimpijsku vizu.

“Ljubitelji borilačkih vještina u Podgorici moći će da vide najbolje borce svijeta, a među njima i naše takmiočare”, rekao je Rukaj.

Prema njegovim riječima, gosti Tekvondo kluba Korio i Tekvondo saveza biće i delegati Svjetske tekvondo federacije i internacionalne sudje sa najveći zvaninjima u našem sportu.

Prvog dana na borilište će kadeti i juniori, a dan kasnije seniori.

“Očekujemo da će takmičenje biti održano u sportskom duhu i da će svi učesnici zadovoljni napustiti Podgoricu i vratiti se i naredne godine”, rekao je Rukaj, koji je i predsjednik Sudijske komisije Tekvondo saveza i internacionalni sudija.

Prošle godine trofej u ekipnoj konkurenciji osvojio je Ilbank iz Turske sa četiri zlatne i po jednom srebrnom i bronzanom medaljom.

Drugoplasirani je bio Španski nacionalni tim (dvije zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana), dok je treći bio Izraelski nacionalni tim (dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom).

Od crnogorskih klubova, Besa je u konkurenciji kadeta osvojila dvije zlatne, kod juniora jednu zlatnu, a u konkurenciji seniora srebrnu medalju.

Montenegro stars je u kategoriji kadeta osvojio jednu zlatnu i dvije srebrne medalje, a Durmitor – Vrhnika sa Žabljaka jednu bronzanu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U utorak isključenja u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak će bez napajanja električnom energijom ostati: Kotor - u...