fbpx
NaslovnicaMina SportMarić: Plasman na OI ultimativni cilj

Marić: Plasman na OI ultimativni cilj

Podgorica, (MINA) – Plasman na Olimpijske igre u Parizu ultimativni je cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore, kazao je predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić.

On je podsjetio da je vaterpolo reprezentacija jedina crnogorska selekcija koja je sva četiri puta učestvovala na Olimpijskim igrama i da mu je želja da nastave taj niz.

“Biće teško, a vjerujem da ćemo uspjeti. Odlazak u Pariz bio bi veliki uspjeh naše selekcije. Savez će uraditi sve da osigura najbolje moguće uslove na putu do tog cilja”, rekao je Marić u intervjuu zvaničlnom portalu Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG).

On je istakao da nije lako obezbijediti logističku i finansijsku podršku.

“Sredstva koja smo dobili iz državnog budžeta su malo veća nego prošle godine. Nijesu, naravno, dovoljna, značajno su manja od sredstava kojima raspolažu savezi sa čijim se selekcijama u bazenima takmičimo. Cijenimo, da je to ono što je država u ovom trenutku mogla da obezbijedi”, rekao je Marić.

On je naglasio da će Savez ne mali dio koji nedostaje obezbijediti sponzorskim ugovorima sa tradicionalnim prijateljima i novim partnerstvima.

“Nije lako obezbijediti funkcionisanje saveza i servisirati sve potrebe. Naš vaterpolo nije samo seniorski tim, sve naše mlađe selekcije su aktivne, čekaju nas svjetska i kontinentalna takmičenja za sve generacije. Zaboravlja se ponekad da smo mi i plivački savez i da naši plivači i plivačice, takođe, imaju pripreme, takmičenja, opremu”, rekao je Marić.

On je ponovio da Savez na čijem je čelu ima mnogo manje finansijskih sredstava od sportskih rivala, a da su im troškovi isti.

Govoreći o rezultatima nacionalnog tima i izboru igrača, komentarima dijela sportske javnosti, on je kazao da je VPSCG uglavnom izbjegavao polemike na tu temu.

“Izbjegavali smo, jer smatramo da ne bi trebalo da se obaziremo na maliciozne i nedobronamjerne komentare i kritike. Mislimo da rasprava takvog nivoa ne vodi ničemu, niti rješava probleme. Na meti je najčešće bio selektor Vladimir Gojković, iako je riječ o čovjeku koji je sa reprezentacijom Crne Gore osvojio dvije evropske medalje – 2016. i 2020. godine i dva puta slavio u Svjetskoj ligi”, rekao je Marić.

On je naglasio da je ono sa čim sada raspolaže reprezentacija realnost crnogorskog vaterpola.

“Smatram da čak i idemo preko naših objektivnih mogućnosti i kapaciteta”, rekao je Marić.

On je naglasio da je moralo doći do smjene generacija i da je to neminovan proces.

“Nekada smo imali asove svjetskog kalibra, poput Borisa Zlokovića, Aleksandra Ivovića, Nikole i Mlađana Janovića, Predraga Jokića i mnogih drugih, koji su se kalili i razvijali u većem sistemu i žestokoj konkurenciji, a karijeru gradili u najjačim klubovima i ligama”, rekao je Marić.

On je naglasio da Crna Gora ukupno ima oko 50 seniora, od kojih mali broj igra u vrhunskim klubovima.

“Tržište igrača ne griješi. Situacija je takva, moramo da budemo realni i strpljivi, stvaranje novog tima i novih igrača je proces”, zaključio je Marić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...