fbpx
NaslovnicaMina SportKurjacima prvi zimski turnir Crnogorske tekbol lige

Kurjacima prvi zimski turnir Crnogorske tekbol lige

Podgorica, (MINA) – Podgorička ekipa Kurjaci pobjednik je prvog turnira zimske turneje Crnogorske tekbol lige (MTL).

Kurjaci, u sastavu Marko Žarković i Andrija Jovanović, pobijedili su u finalnom meču Stroj
2:0 (12:4 i 12:6).

Za Stroj igrali su Željko Janković i Veljko Ljumović.

Dominaciju Kurjaka potvrđuje i činjenica da su takmičari tog tima bili akteri finala u pojedinačnoj konkurenciji, u kojem je Žarković slavio 2:0

“Vrijedno smo trenirali za vrijeme pauze, pa rezultati nisu iznenađenje za nas. Najteži meč mi je bio u finalu singla protiv saigrača, Andrije Jovanovića, jer svakodnevno igramo zajedno i odlično poznajemo igru jedan drugog”, rekao je Žarković.

Dosta uzbuđenja bilo je i u polufinalu konkurencije parova – Stroj je nakon preokreta bio bolji od PG Teqersa, koji čine Vaso Pejović i Nikola Popović 2:1 (8:12, 12:11 i 12:9), dok je bjelopoljski Borac Samira Fetića i Dina Hasanovića izgubio od Kurjaka 2:0 (12:4 i 12:7).

Predsjednik Milorad Šutulović kazao je da se Zimska turneja već pokazala kao pravi potez Tekbol saveza, imajući u vidu rekordan broj učesnika.

“Prvi od tri turnira zimske turneje potvrda je da je ideja za pokretanjem takmičenja i prije proljeća i povoljnijih vremenskih uslova za igru na otvorenom, bila sjajna. Za turnir u Podgorici imali smo 36 prijava, od čega 20 u dublu”, rekao je Šutulović.

On je naglasio da su, osim crnogorskih, imali i takmičare iz drugih država.

“Pokazali su zavidno znanje, a nama je zaista posebno drago što smo kroz uključivanje migranata iz ratom pogođenih područja u projekat, pokazali da Teqball savez ima i inkluzivnu misiju”, kazao je Šutulović.

Drugi turnir zimske MTL turneje biće održan 30. marta u SC Igalo u Herceg Novom, a Bijelo Polje biće posljednja stanica prvog dijela sezone Crnogorske tekbol lige 27. aprila.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije