fbpx
NaslovnicaMina SportKarate savez i Paraolimpijski komitet potpisali memorandum o saradnji

Karate savez i Paraolimpijski komitet potpisali memorandum o saradnji

Podgorica, (MINA) – Potpisivanjem memoranduma Karate saveza i Paraolimpijskog komiteta stvaraju se uslovi za uvođenje parakaratea u sistem takmičenja, saopšteno je iz tih asocijacija.

Memorandum o saradnji potpisali su čelnici tih asocijacija, Predrag Perković i Igor Tomić.

Perković je kazao da Karate savez potpisivanjem memoranduma želi da podstakne karate klubove u Crnoj Gori da uključe osobe sa invalidetom u trenažni proces, ali i u sistem takmičenja.

„Benefiti koje donosi vježbanje karatea su prije svega pojačana koncentracija, jače samopouzdanje i bolja kordinacija, a jednako su važni i za osobe sa invaliditetom. Što se tiče sistema takmičenja ono će se odvijati isključivo u disciplini kate. Takmičari će biti podijeljeni u više kategorija u zavisnosti od vrste i stepena invaliditeta. To ćemo definisati kroz takmičarski pravilnik, koji radimo u koordinaciji sa Paraolimpijskim komitetom“, rekao je Perković.

On je kazao da je to još jedna velika stvar koju pokreće Karate savez i da iskreno vjeruje da će veoma brzo moći da se pohvali sa rezultatioma koji će praviti parakaratisti.

Tomić je, nakon potpisovanja memoranduma, kazao da se u crnogorskom Paraolimpijskom komitetu, pored velikih medalja paraolimpijaca, uvijek posebno raduju novim pionirskim koracima.

„Na inicijativu Karate saveza pokrećemo nešto novo, parakarate i jako se radujem budućnoj saradnji sa Karate savezom. Siguran sam da ćemo u perspektivi gledati naše parakaratiste, koji će nas obradovati rezultatima sa velikim međunarodnih takmičenja, kao što su to radili karatisti u redovnom programu, u jednom od naših najtrofejnijih sportova“, rekao je Tomić.

On se zahvalio Perkoviću i njegovom timu na inkluzivnoj ideji.

„Sreća je veća kada se dijeli, a sada je dijelimo sa Karate savezom“, zaključio je Tomić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije