fbpx
NaslovnicaMina SportJoksimović: Imamo kvalitet i šansu da treći put izborimo plasman na EP

Joksimović: Imamo kvalitet i šansu da treći put izborimo plasman na EP

Podgorica, (MINA) – Muška odbojkaška reprezentacija vjeruje da ima kvalitet i šansu da treći put izbori plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je selektor Ivan Joksimović.

Kolašin će od 3. do 10. avgusta biti domaćin prvog kvalifikacionog turnira za plasman na šampionat Evrope.

Crna Gora će na startu turnira, sjutra u 18 sati, igrati protiv Lukemburga, direktnog rivala za drugo mjesto.

Joksimović je kazao da crnogorsku reprezentaciju očekuju naporne kvalifikacije i da je prvi rival interesantna selekcija, sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca.

“Imamo dovoljno informacija o njima, mislim da smo uradili dobar skauting i da smo se pripremili na adekvatan način kada su oni u pitanju. Vjerujem u nas, u naš rad, u energiju koja je prisutna od prvog dana kada smo se skupili ovdje u Podgorici i krenuli ka Kolašinu. Osjećamo i energiju svih u Kolašinu i generalno Kolašinaca, tako da i njih ovim putem pozivam da nam budu vjetar u leđa”, rekao je Joksimović na konferenciji za novinare.

Kapiten Aleksandar Minić kazao je da reprezentacija turnir dočekuje spremna sa velikim samopouzdanjem, navodeći da su dobro radili tokom pet nedjelja priprema.

“Protiv Luksemburga računam da treba pobjedom da otvorimo kvalifikacije i nekako rasterećenije uđemo u nastavak kvalifikacija i pogotovo u tu drugu utakmicu protiv Portugala, koji je, po meni, favorit za prvo mjesto u ovoj grupi. Radili smo dobro i ako na utakmicama sprovedemo sve to što smo radili na treninzima, uz veliku koncentraciju i veliku motivisanost i energiju, u sjutrašnjoj utakmici ne bi trebalo da bude nikakvih problema i očekujem da pobjedom krenemo u kvalifikacije”, rekao je korektor reprezentacije.

Minić je apelovao na navijače da dođu u što većem broju i podrže ih na putu ka plasmanu na Evropsko prvenstvo treći put zaredom.

Primač servisa Marko Bojić smatra da je Crna Gora kvalitetniji rival i da očekuje pobjedu i rasterećeniji nastavak kvalifikacija.

“Dobro smo odradili pripremni dio, smatram da smo se dobro pripremili i da smo kvalitetno odradili sve te zadatke koje je selektor stavio pred nas. Nadam se da imamo kvalitet i da ćemo se po treći put plasirati na Evropsko prvenstvo i zadržati taj kontinuitet plasmana”, zaključio je Bojić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...