fbpx
NaslovnicaMina SportGojković u polufinalu, obezbijedila bronzanu medalju

Gojković u polufinalu, obezbijedila bronzanu medalju

Podgorica, (MINA) – Crnogorska bokserka Bojana Gojković plasirala se u polufinale i obezbijedila bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope u Budvi.

Gojković je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 54 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija, pobijedila Čehinju Klaudiju Totovu.

Članica Budve odlično je odradila meč, dominirala je sve tri runde i preciznim udarcima pogađala protivnicu, koja danas nije imala rješenja.

To je njena prva seniorska, ukupno peta medalja sa šampionata Evrope.

U karijeri ima i četiri evropske zlatne medalje u konkurenciji juniora i mladih.

“Presrećna sam, osvojila sam seniorsku medalju za moj grad i Crnu Goru. Meč se odvijao kako sam očekivala i odradila ga kako sam se i dogovorila sa svojim trenerom”, kazala je Gojković nakon meča.

Ona se zahvalila navijačima na podršci, navodeći da je osjećala njihovu podršku i da joj je mnogo značila u ringu.

Govoreći o polufinalnoj borbi, ona je naglasila da je očekuje izuzetno kvalitetna protivnica.

“Daću sve od sebe i nadam se da ću se izboriti finale. Još nijesam svjesna uspjeha. Svaka medalja je vrijedna, ali se seniorska naviše cijeni i vrednuje”, rekla je Gojković.

Gojković, koja je u osmini finala eliminisala Španjolku Marije del Karmen Madueno Konde, osvojila je drugo evropsko odličje za crnogorski boks.

Plasman u polufinale juče je izborila Tamara Radunović, u kategoriji do 70 kilograma, pobjedom protiv Aleksandre Rapaić iz Srbije.

Naredna protivnica Bojane Gojković, u petak, biće Jekaterina Sičeva iz Jermenije, koja je u četvrtfinalnoj borbi pobijedila Vilmu Vitanen iz Finske.

Istog dana na ring će i Radunović protiv Ani Hovsepian iz Jermenije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije