fbpx
NaslovnicaMina SportGojković: Cilj četvrtfinale, želja polufinale

Gojković: Cilj četvrtfinale, želja polufinale

Podgorica, (MINA) – Plasman među osam najboljih cilj je vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, a želja polufinale, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Crnogorski vaterpolisti doputovali su u Fukuoku, gdje u ponedjeljak startuje Svjetsko prvenstvo.

Izabranici selektora Gojkovića u Fukuoki odradile su i prvi trening u bazenu u kome će u ponedjeljak početi nastup na Svjetskom prvenstvu, utakmicom protiv Južne Afrike (10.30 po našem vremenu).

Crna Gora je desetak dana boravila u Kašivazakiju, gdje je trenirala i sparingovala sa selekcijom Srbije.

Rivali u D grupi, osim Crne Gore i Južne Afrike, biće Srbija i Španija.

Gojković je kazao da je crnogorska selekcija uradila sve što je planirala.

“Imali smo izuzetan ambijent u Kašivazakiju, sve uslove, imali smo i trening mečeve sa selekcijom Srbije i mislim da ekipa ide u pravom smjeru. Zadovoljni smo svime što smo uradili prve sedmice u Japanu, koja je bila i prva faza prilagođavanja na vremensku razliku”, rekao je Gojković.

On je naglasio da su igrači napredovali na individualnom planu u odnosu na prošlu godinu.

“Podigao se individualni kvalitet, ali, prije svega, moramo da imamo energiju i koheziju svih igrača, a to smo imali tokom priprema. Ako nas to bude krasilo, možemo da napravimo dobre stvari”, naglasio je selektor.

Gojković je, komentarišući duel sa Južnom Afrikom, kazao da je to jedini u kome Crna Gora ima ulogu favorita.

“Kroz utakmicu ćemo osjetiti i atmosferu na bazenu, radili smo i malo jače prethodnih dana, računajući da ćemo svježinu dobiti od drugog kola”, kazao je Gojković.

Pobjednik grupe ide u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u razigravanju za plasman među osam najboljih igraju protiv ekipa iz grupe C, u kojoj su Mađarska, Hrvatska, Japan i Argentina.

“Naš cilj je da budemo među osam, želja je da dođemo do polufinala, koje vodi na naredno prvenstvo u Dohu, stremimo i ka tome da dođemo i do finala, do mjesta koje vodi na Olimpijske igre. Vjerujemo da imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima, ako budemo blizu našeg maksimuma”, rekao je Gojković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije