fbpx
NaslovnicaMina SportFizio tim i POK produžili saradnju

Fizio tim i POK produžili saradnju

Podgorica, (MINA) – Privatna zdrastvena ustanova Fizio tim Crna Gora brinuće o zdravlju crnogorskih paraolimpijaca do Paraolimpijskih igara u Parizu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Navodi se da su ugovor o produžetku saradnje potpisali specijalista primjenjene terapije Srđan Kojić i predsjednik POK-a, Igor Tomić.

Kojić je naglasio da mu je čast i zadvoljstvo što je POK ukazao povjerenje toj ustanovi.

“PZU Fizio tim će biti dio pula koji će voditi računa o zdravlju naših najboljih paraolimpijaca najmanje do Igara u Parizu 2024. godine”, rekao je Kojić.

Tomić je kazao da je ponosan na saradnju sa Fizio timom i da mu je drago što će ona biti nastavljena.

“Izuzetne rezultate crnogorskih paraolimpijaca mora pratiti konstantan razvoj trenažne tehnologije. Takav kvalitet dobili smo u prethodnoj godini sa našim Fizio timom. Ponosni smo što nastavljamo saradnju i što će biti dio tima POK do 2024. i brinutu o momentu prevencije, a posebno u procesu rehabilitacije naših sportista”, rekao je Tomić.

On je istakao da se tim Paraolimpijskog komiteta konstatno širi i da je siguran da će to dati nove izazove i rezultate.

Članovi Fizio tima već decenijama aktivni su u crnogorskom sportu, kao dio stručnih štabova najtrofejnijih klubova i nacionalnih timova.

Bili su dio medicinskog tima na svim Olimpijskim igrama na kojima Crna Gora nastupa samostalno, od Pekinga do Tokija, a u Londonu dali su doprinos najvećem uspjehu crnogorskog sporta.

Saradnja sa POK traje nekoliko godina, a krajem 2021. krunisana je potpisivanjem ugovora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije