fbpx
NaslovnicaCrna GoraFilipu Radoviću Orden crnogorske zastave

Filipu Radoviću Orden crnogorske zastave

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Jakov Milatović odlikovao je stonotenisera Filipa Radovića Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena za osvojenu bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milatović je priredio prijem u rezidenciji na Cetinju za članove crnogorskog paraolimpijskog tima Filipa Radovića, Maju Rajković i Milana Đinovića, koji su Crnu Goru predstavljali na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić.

Foto: Kancelarija predsjednika za odnose sa javnošću

Radović je prvi sportista u individualnoj konkurenciji koji je dobio to odlikovanje.

“Uručujući odlikovanje, predsjednik Milatović je istakao da je Radović osvajanjem još
jednog paraolimpijskog odličja, ispisao novu stranicu u istoriji crnogorskog sporta i da
je svojim izvanrednim nastupom porodicu, Crnu Goru i sve nas učinio ponosnim”, stoji u saopštenju.

On je podsjetio da je Radovićeba medalja Crnu Goru svrstala među 80 država osvajača odličja na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, navodeći da je to izuzetan uspjeh.

Foto: Kancelarija predsjednika za odnose sa javnošću

Milatović je čestitao svim sportistima na sjajnom predstavljanju Crne Gore u Parizu i naglasio da je samo učešće na Paraolimpijskim igrama veliki uspjeh, ali i podstrek za dalju posvećenost i napredovanje u karijeri.

Poručio je da je sada na donosiocima odluka da pruže snažniju podršku sportistima i unaprijede sportsku infrastrukturu, kako bi u svojoj državi mogli da nastave sa treninzima, usavršavanjem i postizanjem vrhunskih rezultata na budućim
tamičenjima.

Radović je kazao da mu dodijeljeno odlikovanje predstavlja čast, ali i obavezu da nastavi sa postizanjem odličnih rezultata.

Foto: Kancelarija predsjednika za odnose sa javnošću

Sportisti su, kako se navodi u saopštenju, zahvalili predsjedniku Milatoviću na prijemu i ukazanoj časti, navodeći da će i u narednom periodu nastaviti da sa ponosom brane boje Crne Gore.

“Orden crnogorske zastave trećeg stepena dodjeljuje se za naročite zasluge za Crnu Goru, a Radović kao jedan od najtrofejnijih sportista u državi postao je simbol crnogorskog sporta”, stoji u saopštenju iz Milatovićevog kabineta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije