fbpx
NaslovnicaMina SportDulović u finalu SP

Dulović u finalu SP

Budimpešta, (MINA) – Crnogorski karatista Nenad Dulović plasirao se u finale 26. seniorskog Svjetskog prvenstva.

On je danas u Budimpešti, u polufinalnom meču kategorije do 67 kilograma, pobijedio Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:0.

foto: MINA

Do finala i borbe za zlato došao je nakon pet efektnih pobjeda.

Eliminisao je Tonija Noa Pizina iz Švajcarske 1:0, Žoakima Mendeša iz Portugala 6:4, Fahada Alkhatamija iz Saudijske Arabije 8:0 i Italijana Đanluku De Viva 5:0.

Rival u subotnjem finalu biće mu Francuz Stiven Da Kosta, zvanični evropski i svjetski šampion.

Dulović je kazao da mu je uspjeh još draži jer je finale Svjetskog prvenstva njegov rezultat dosadašnje karijere.

“Da li sam zadovoljan i srećan jesam, ali nijesam iznenađen. Vjerovao sam godinama unazad da mogu uspjeti na ovom nivou i samo je bilo pitanje vremena i trenutka. Drago mi je i što je medalja iz Budimpešte jubilarna 50. sa šampionatima Evrope i svijeta za moj klub. U godini jubileja i 50 godina postojanja 50 medalja za mog trenera Žarka Rakovića i moj klub Omladinac”, rekao je Dulović agenciji MINA.

On se zahvalio drugovima iz reprezentacije koji su ga podrili i navijali za njega.

“Hvala selektoru Almiru Cecunjaninu. Čast mi je biti dio reprezentacije. Idemo dalje, finale je u subotu, a do tada imamo i ekipni nastup. I tu imamo šansu. Nadam se najboljem, nadam se pobjedi i očekujem zlato”, rekao je Dulović.

On je istakao da posebnu zahvalnost duguje trneru Žarku Rakoviću, navodeći da ga je spremao i dao veliki doprinos uspjehu.

Dulović je plasmanom u finale obezbijedio prvu medalju za crnogorski karate u Budimpešti.

To je drugo seniorsko svjetsko odličje za crnogorski karate u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon bronze Marine Raković iz Linca 2016. godine.

Svjetske medalje u borbama, u muškoj konkurenciji, od crnogorskih karatista imaju još Veselin Mićović i Slavenko Bajić.

Od ostalih crnogorskih predstavnika drugog takmičarskog dana, Emre Saljiu (do 75) je poražen na startu od Davuta Nazmiradova iz Turkmenistana 9:1, dok je od Ksenije Rajović (do 61) bolja bila Italijanka Alesandra Manđakapra 10:0.

Do 60 kilograma, Matija Bojić poražen je od Prema Kumara Selvama iz Malezije 6:3, dok je Anja Jović (do 50) eliminisala Kipranku Irene Kontu, Džuna Cuki sa Filipina, dok je u trćem kolu povreda palca omela da bude bolja od Njemice Sare Hubrič.

Uspješna na startu bila je i Jovana Strujić (do 55) protiv Đulijane Novak (3:3), ali je u drugom kolu izgubila od Ane Černiševe 7:0.

Sjutra, trećeg takmičarskog dana, predviđena su ekipna takmičenja u katama i borbama, kao i početak nadmetanja u parakarateu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...