fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski karatisti u Gvadalahari za 12. seniorsku evropsku medalju

Crnogorski karatisti u Gvadalahari za 12. seniorsku evropsku medalju

Podgrica, (MINA) – Gvadalahara će od 22. do 26 marta biti domaćin 58. seniorskog prvenstva Evrope u karateu, na kojem će se crnogorski karatisti boriti za 12. evropsku medalju.

Crnogorski karate u Gvadalahari predstavljaće 22 takmičara – 14 u borbama i osam u katama.

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće Matija Bojić (do 60), Andrija Danilović (do 67), Nemanja Mikulić (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Nenad Dulović, Lazar Jovović, Balša Miličković i Dušan Bijelić.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55), Ksenija Rajović (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom, Kenanom Nikočevićem i Nikolom Milićem.

U ženskoj konkurenciji kata tim nastupiće u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković i Džena Canović.

Takmičare će u Gvadalahari predvoditi selektori Almir Cecunjanin i Žarko Raković u borbama, odnosno Milena Milačić i Tijana Popović u katama.

Direktor reprezentacije Miodrag Radunović kazao je da crnogorski karatisti, nakon osvojenih deset medalja na prethodna dva šampionata Evrope i tri sa Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, putuju u Gvadalaharu po još jednu potvrdu kvaliteta.

“Seniorska reprezentacija bi osvajanjem jedne od medalja potvrdila kontinuitet, ne samo osvajanja medalja na najprestižnijim svjetskim takmičenjima, već i studiozan rad sa svim uzrasnim kategorijama i posvećenost stremljenju ka podizanju kvaliteta kako u takmičarskom, tako i u stručnom trenerskom kadru”, kazao je Radunović agenciji MINA.

On je naglasio da je opredijeljenost svih u Karate savezu da se stremi podizanju kvaliteta stvarajući uslove ostvarivanje najvećih uspjeha reprezentativaca.

“U Gvadalaharu idemo spremni, nakon obavljenih priprema reprezentativaca u katama i borbama. Imamo mlad, ali već afirmisan tim, ambiciozni smo u očekivanjima s obzirom na kvalitet koji posjedujemo. U delegaciji pored stručnog tima selektora i reprezentativaca su i nase internacionalne sudije i doktor. U punom smo sastavu i veoma motivisani za osvajanje bar jedne od medalja koje bi na ovom zahtjevnom takmicenju zasijala najsjajnijim sjajem. Očekujem da ce tako i da bude”, rekao je Radunović.

Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 11 medalja – dvije srebrne i devet bronzanih.

Srebrni medalje osvojili su muški tim u borbama 2021. u Poreču i Mario Hodžić 2019. u Gvadalahari, koji ima i bronzanu medalju, dvije godine ranije, u turskom Koćeliju.

Bronzane su bili i Jelena Maksimović (2014. i 2021), Dragana Konjević (2016), Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Nikola Malović (2019) i ženski kata tim u sastavu Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (2007).

Čast crnogorskog karatea u Gvadalahari, osim takmičara, braniće i sudije Miodrag Radunović i Toko Raičević.

U delegaciju su još sekretar Veljko Brnović i doktor reprezentacije Perica Maraš.

Crnogorska delegacija putuje u ponedjeljak, preko Tirane i Madrida, do Gvadalahare, a prvi takmičarski dan na šampionatu biće srijeda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije