fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski golbalisti bez četvrtfinala, poraženi od Finske

Crnogorski golbalisti bez četvrtfinala, poraženi od Finske

Podgorica, (MINA) – Golbal reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva A divizije u Podgorici.

Crnogorski golbalisti poraženi su danas u petom kolu od Finske 13:4 i takmičenje u B grupi završili kao petoplasirani.

Izabranici selektora Nikole Čurovića upisali su treći poraz i nijesu uspjeli da izbore opstanak, pa će naredne godine igrati B diviziju.

Na podgoričkom šampionatu poraženi su i od Izraela i Turske, dok su jedini trijumf ostvarili na startu protiv Ukrajine.

U duelu koji je odlučivao koja će ekipa u četvrtfinalu, odnosno u B diviziju, oslabljena crnogorska selekcija se nije najbolje snašla, ponovila je greške iz prethodna dva duela i ostala bez šansi da se pred svojim navijačima bori za medalju.

Domaća selekcija podbacila je u odbrani, dok se odsustvo jednog od najboljih evropskih golbalista Nikiole Nikolića posebno odrazilo na napad.

Početak meča nije najavljivao ubjedljiv poraz, ali je Finska već do poluvremena stekla ubjedljivu prednost i praktično već tada riješila sve dileme.

Selektor Nikola Čurović kazao je da je teško bilo šta reći kada se od kandidata za medalju dođe u situaciju da se sljedeće godine igra B divizija.

“Svi smo razočarani, jednostavno nijesmo uspjeli da se izdignemo peha koji nas je zadesio. Uslijedio je pad energije, volje i vjere da možemo ostvariti cilj. To je rezultiralo lošim partijama, srljali smo iz greške u grešku, igrali sve lošije i lošije. Posljedica svega toga ispadanje u B diviziju”, kazao je Čurović agenciji MINA.

Komentarišući posljednji meč u grupi, on je kazao da ne može da bude zadovoljan igrom protiv Finske, posebno ako se ima u vidu da su od ekipe koja je dala najmanje golova na prvenstvu primili 13 golova.

“Nijesmo imali koncentracije, stabilnost i vjere u to što radimo. Idemo dalje, najbitnije je da se Nikola Nikolić oporavi. Moramo se okrenuti novom ciklusu priprema, čeka nas B divizija. Idemo sa visokim ambicijama da se što prije vratimo u društvo najboljih”, kazao je Čurović.

U duelu sa Finskom, Marko Nikolić je postigao dva, a po gol Miloš Ranitović i Velizar Obradović.

Crnogorsku selekciju do kraja šampionata čeka još duel sa Belgijom za deveto mjesto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije