fbpx
NaslovnicaMina SportBojana Popović ostaje na klupi lavica

Bojana Popović ostaje na klupi lavica

Podgorica, (MINA) – Bojana Popović predvodiće žensku rukomentnu reprezentaciju Crne Gore do kraja Olimpijskih igara u Parizu u avgustu 2024. godine.

Novi ugovor sa Popović potpisan je u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG).

Iz RSCG-a saopšteno je da je Upravni odbor na predlog predsjednika Petra Kapisode, jednoglasno odlučio da se nastavi saradnja sa Popović, koja je ostvarila osvajila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u novembru prošle godine.

Popović je za selektorku imenovana je u martu 2021. godine.

Nacionalni tim predvodila je na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Španiji 2021. godine i na Evropskom prvenstvu u novembru prošle godine na kojem je osvojeno prvo odličje za reprezentaciju nakon deset godina.

“To znači da će Popović zaokružiti olimpijski ciklus, koji obuhvata Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra ove godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a za koje je Crna Gora obezbijedila učešće osvajanjem bronzane medalje na EHF Euro 2022”, navodi se u saopštenju RSCG-a.

Reprezentaciju Crne Gore u martu naredne godine, očekuje nastup na olimpijskom kvalifikacionom turniru, na kojem je cilj da se izbori četvrto učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

Popović je kazala da je zahvalna na povjerenju i da mislim da će saradnja biti uspješna kao i do sada.

Ona je podsjetila da lavice u decembrus očekuje Svjetsko prvenstvo, potom u martu naredne godine i kvalifikacioni turnir na kojem žele da izbore vizu za Olimpijske igre.

“Svjetsko prvensto će nam poslužiti kao priprema za mart i ono što je najvažnije, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Želimo da nastavimo kontinuitet učešća na velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre, to je glavni i primarni cilj”, kazala je Popović.

Kapisao da je rekao da je nastavak saradnje sa Popović logičan sljed događaja poslije velikog posla koji je urađen u posljednje dvije godine, a koji je krunisan istorijskim uspjehom i osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

“To je sportski podvig, to je i dobar temelj za ono što ovu generaciju očekuje u narednom periodu. Ultimativni cilj je svakako plasman na Olimpijske igre, jer želimo da imamo kontinuitet učešće na najvećim takmičenjima, a to bi svakako bila kruna ovog ciklusa”, kazao je Kapisoda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milojko Spajic

Spajić čestitao Vučeviću

Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Milojko Spajić čestitao je predsjedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću...