fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaBodiroga novi predsjednik Evrolige

Bodiroga novi predsjednik Evrolige

Podgorica, (MINA) – Dejan Bodiroga i zvanično novi je predsjednik Evrolige, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Navodi se da će Bodiroga ujedno biti i direktor takmičenja.

Na čelu Evrolige zamijeniće Ðordija Bertomeua, koji je 22 godine obavljao tu funkciju.

Novo rukovodstvo birali su akcionari Evrolige.

“Bodiroga donosi svoje duboko znanje i iskustvo u svoju novu ulogu i fokusiraće se na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve zainteresovane strane”, navodi se u saopštenju Evrolige.

Navodi se da njegova široka međunarodna mreža pruža osnova za novu strategiju fokusiranu na poboljšanje institucionalnih odnosa EB-a u okviru globalne košarkaške zajednice, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor glavnih trenera Evrolige, Uniju košarkaških zvaničnika Evrolige, FIBA, domaće lige i druge košarkaše – srodne institucije.

Bodiroga je po završetku igračke karijere bio potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije od 2011. do 2015. godine, a potom i predsjednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

“Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina je prvo evropsko košarkaško takmičenje postalo moćno u globalnom sportu. Želio bih da se zahvalim Bertomeu i njegovom timu na njihovoj viziji i napornom radu i radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa”, rekao je Bodiroga, prenosi zvanični sajt Evrolige.

Generalni direktor G2 stratedžika i dugogodišnji savetnik košarkaške Evrolige, Maršal Glikman, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Evrolige, direktora njegovih povezanih kompanija i specijalnog savetnika za nekretnine Evrolige.

On će imati i mjesto u odboru Euroliga ventures, zajedničkog preduzeća lige sa IMG Media.

U saopštenju se dodaje da će Glikman imati prelaznu ulogu i pomoći će akcionarima Evrolige u regrutovanju stalnog izvršnog direktora.

“Glikman će se fokusirati na poslovnu stranu, blisko sarađujuc´i sa IMG-om na optimizaciji vrednosti lige i kolektivne komercijalne imovine klubova, proširenju baze obožavalaca, integraciji evropske košarke u popularnu kulturu širom sveta i, na kraju, širenju u ključnim tržištima. Glikman i Bodiroga će preuzeti funkciju generalnog direktora Žordija Bertomeua, koji je tu ulogu obavljao 22 godine”, ističe se u saopštenju Evrolige.

Bodiroga (49) je u karijeri igrao za Proleter, Zadar, Trst, Olimpiju Milano, Real, Panatinaikos, Barselonu i Virtus iz Rima.

On je 2002. proglašen za košarkaša godine u Evropi, a tri puta je osvajao Evroligu (2000, 2002. i 2003. godine).

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svetsko prvenstvo 1998. i 2002. godine, kao i srebro na OI u 1996. Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je tri zlatne medalje na EP, kao i jednu bronzu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...