fbpx
NaslovnicaMina SportBerišaj bronzana na EP u Tirani

Berišaj bronzana na EP u Tirani

Podgorica, (MINA) – Crnogorska tekvondo reprezentativka Anđela Berišaj osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tirani.

Juniorska vicešampionka svijeta na startu takmičenja u kategoriji do 67 kilograma bila je slobodna, u drugom kolu pobijedila je Njemicu Juliku Cimerling, a u trećem prestavnicu Bosne i Hercegovine Zoranu Sandić.

U polufinalu članica Bese izgubila je od Hrvatice Arijane Oreč.

Foto: TSCG

“Kao njen trener zadovoljan sam osvojenom medaljom, posebno što je do nje došla u jakoj konkurenciji i protiv takmičarki koji su dosta starije od njih. Ona ima samo 16, a nastupala je u konkurenciji takmičarki do 21 godine. Idemo dalje, čekaju nas nova iskušenja – nastup na G2 turnir Albanija open i 6. oktobra Evropsko prvenstvo za mlade u olimpijskim kategorijama”, rekao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji MINA.

Berišaj je ove godine osvojila zlatne medalje na međunarodnim turnirima u Zrenjaninu i Vršcu, dok je srebrna bila na Kroacija openu u Zagrebu, Evropskim igrama u Sofiji, Svjetskom prezident tekvondo kupu u Draču i G2 turniru Slovenia open u Ljubljani.

Od crnogorskih reprezentativaca u Tirani nastupali su još Vasilije Peruničić (do 74), Adžija Ganjola (do 57) i Andrea Komatina (do 57), ali su eliminisani u prvom kolu.

Evropsko prvenstvo u Tirani okupilo je 430 takmičara iz 36 država.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije