fbpx
NaslovnicaMina SportAtletski savez iznenađen izborom USN

Atletski savez iznenađen izborom USN

Podgorica, (MINA) – Atletski radnici, sportisti, klubovi i rukovodstvo Atletskog saveza saopštili su danas da su iznenađeni odlukom Udruženja sportskih novinara da Marija Vuković ne bude izabrana za najboljeg sportistu Crne Gore u 2022. godini.

Vuković je u ovoj godini osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, bila je četvrta na dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu i zlatna na Mediteranskim igrama u Oranu.

Na rang listi Svjetske atletske federacije nalazi se na devetom mjestu.

“Ako se ima u vidu da je kraljica sportova jedan od najmasovnijh i najpopularnijih olimpijskih sportova i da se atletski rezultati u svim zemljama svijeta najviše vrednuju, onda se postavlja pitanje – koji je to rezultat potreban da bi atletičarka Marija Vuković zavrijedila pažnju i da bi je USN izabralo za sportistu Crne Gore”, piše u reagovanju Atletskog saveza.

Navodi se da su tog propusta svjesni i oni koji nijesu glasali za Mariju Vuković.

“Postavljamo i sljedeće pitanje – koliko ste takvom odlukom poslali demotivišuću poruku svim sportistima i olako im poručili da rezultati na sportskom polju nijesu mjerilo da će biti izabrani za najboljeg sportistu u svojoj zemlji”, piše u regovanju Atletskog saveza.

Vuković je u tradicionalnom izboru sportiste godine Udruženja sportskih novinara završila na drugom mjestu sa 29 glasova.

Najviše glasova (45) dobio je automobilista Vasilije Jakšić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, MPNI

Neće pokretati postupke utvrđivanja odgovornosti zbog štrajka

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija neće pokretati postupke utvrđivanja odgovornosti prosvjetara...