fbpx
NaslovnicaMina SportASCG: Marija Vuković i Danijel Furtula najbolji

ASCG: Marija Vuković i Danijel Furtula najbolji

Podgorica, (MINA) – Član Atletskog kluba Podgorica, Danijel Furtula i Marija Vuković iz cetinjskog Lovćena najbolji su atletičari Crne Gore u 2023. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza.

Furtula je u godini na izmaku bio učesnik Ekipnog prvenstva Evrope za seniore, osvojio je zlatnu medalju na Igrama Malih zemalja Evrope i šesto mjesto na Zimskom Evropskom kupu Bacača.

Ima i peto mjesto na prvenstvu Balkana za seniore. Njegov najvredniji rezultat po IAAF tablicama iznosi 1112 bodova (bacanje diska – 62,79m).

“Priznanje za najboljieg atletičara, iako sam ga više puta dobijao, prija isto kao prvi put. Priznanje je nagrada za sav uloženi trud i rad. Konkretno za ovu godinu, rezultatima mogu biti zadovoljan, posebno ako se ima u vidu da su me sitne povrede omele da oni budu još bolji”, rekao je Furtula.

On je naglasio da će naredna godina biti još bolja i da će ispuniti normu za Olimpijske igre u Parizu i Evropsko prvenstvo u Rimu.

“Vjerujem da mogu do olimpijske norme. Vjerujem da, ukoliko ne budem mogao na osnovu norme, nastup izborim na osnovu pet najboljih rezultata”, rekao je Furtula.

Foto: ASCG

Vuković je učesnica Ekipnog prvenstva Evrope za seniore u skoku u vis, osvojila je 14. mjesto na Prvenstvu svijeta za seniore i deseto na prvenstvu Evrope za seniore u dvorani.

Osvojila je druga mjesta na dvoranskim mitinzima Kircbergu i Trinecu, a treće u Banjskoj Bistrici.

Njen najvredniji rezultat po IAAF tablicama iznosi 1170 boda (skok u vis dvorana – 195).

Vuković zbog obaveza na pripremama nije prisustvovala svečanosti.

Za najboljeg juniora proglašeni su Ognjen Marsenić (2004) iz pljevaljskog Rudara i Vesna Kljajević (2005) iz mojkovačke Tare, dok su za najbolje mlađe juniore nagrade dobili Matija Vojvodić (2006) iz Mornara i Anabela Mujovi članica barskog kluba Sanja.

U konkurenciji pionira najbolji su Radovan Sošić iz mojkovačke Tare, članica Sanje, Anđela Đuranović i Elzana Guberinić (Orion), dok su najbolji veterani Tanasije Kujundžić (1960) iz AK Podgorica i Svetlana Useinović (1957) iz Mornara.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2023. godini dobili su Tomaš Đurović i Risto Drobnjak.

Posebnim priznanjima nagrađeni su Darko Pešić, Kristina Rakočević, Slađana Pejović, Anđela Drobnjak, Amir Papazi i Dragan Pešić.

Priznanja za ostvarene rezultate u 2023.godini dobili su Mia Milašinović, Ljiljana Matović, Ivan Kukuličić, Vesna Pavlićević, Rada Miladinović, Nemanja Džaković, Maša Bubanja, Miljan Kukuličić, Željko Dabović i Marija Bogavac.

Na prigodnoj svečanosti uručene su i Zlatne plakete generalnom sponzoru Elektroprivedi Crne Gore, Ministartvu sporta i mladih i Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije