fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRuske snage ušle u Harkov, pogođeno skladište nafte kod Kijeva

Ruske snage ušle u Harkov, pogođeno skladište nafte kod Kijeva

Kijev, (MINA) – Ruske snage ušle su u Harkov, drugi po veličini grad na sjeveroistoku Ukrajine, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

“Laka vozila ruskog neprijatelja provalila su u Harkov, uključujući centar grada”, rekao je regionalni guverner Oleh Sinegubov, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Na snimcima koje su objavili savjetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko i ukrajinska služba za specijalne komunikacije prikazano je nekoliko ruskih vojnih vozila koja se kreću ulicom i zapaljeni tenk.

Sinegubov je pozvao stanovnike da ne izlaze, navodeći da su ruske trupe izgleda u centru grada.

“Ne napuštajte skloništa! Oružane snage Ukrajine eliminišu neprijatelja. Mole se civili da ne izlaze na ulice“, naveo je on u objavi na Fejsbuku /Facebook/.

Uprkos upozorenjima da će Kijev tokom noći biti napadnut, vazdušni udar dogodio se izvan grada.

Vlasti su saopštile da je pogođeno skladište nafte u Vasilkivu, gradu južno od Kijeva koji takođe ima vojnu vazdušnu bazu.

Kancelarija ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog saopštila je da se još jedna eksplozija dogodila na civilnom aerodromu Žuljani.

Zamjenik gradonačelnika Kijeva Nikola Povoroznik kazao je jutros da je situacija u gradu mirna i pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Ukrajinska vojska saopštila je da drži liniju protiv napada na glavni grad, ali da se bori protiv ruskih “diverzantskih grupa” koje su se infiltrirale u Kijev.

“Borićemo se dok ne oslobodimo našu zemlju”, rekao je ranije Zelenski u video poruci.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije