fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVulin: Izručenje Marovića zavisi od nadležnih sudova Srbije

Vulin: Izručenje Marovića zavisi od nadležnih sudova Srbije

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne zavisi od policije da li će bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori, već od ishoda postupka pred nadležnim sudovima te države.

Kako prenosi Tanjug, Vulin je reagovao povodom najnovijeg zahtjeva predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da Srbija izruči Marovića

“Ako Bečić misli da je takozvano Kosovo država, neka to otvoreno kaže i objasni Srbima u Crnoj Gori, a ne da se sakriva iza priče o stavu međunarodne zajednice. I Rusija i Kina su međunarodna zajednica, pa Bečić ne kaže da će uvažiti njihov stav da takozvano Kosovo nije država”, istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je ukazao da Srbi na Kosovu moraju da prežive i ne smijuju da dopuste da se o njima odlučuje bez njih, dodajući da bi Bečić to znao da je bar jednom obišao Srbe na prostoru Kosovu, “umjesto što pravda priznanje takozvanog Kosova”.

“Sa pokojnim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem sam se i slagao i nijesam, ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Kosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, to su posljednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom Pavlu Bulatoviću.

Vulin je dodao da Bečić “ne razumije da politika nije razgovor o modi, već javna djelatnost, u kojoj se svađate i mirite, ali se okupljate oko ideja i principa”,

Najčitanije