fbpx
NaslovnicaMINA SvijetNa Pacifiku jačaju dvije tropske oluje

Na Pacifiku jačaju dvije tropske oluje

Majami, (MINA) – Tropske oluje Erik i Flosi dobijaju na snazi i kreću se danas ka zapadu preko Pacifika, a jedna od njih će vjerovatno do kraja nedjelje stići na jug Havaja, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane.

Tropska oluja Erik nalazi oko 2,37 hiljada kilometara jugoistočno od Hilija na Havajima donoseći vjetrove brzine 110 kilometara na sat i krećući se ka zapadu 26 kilometra na sat, prenosi AP.

Centar je naveo da bi Erik mogao sjutra prerasti u veliki uragan, ali se očekuje da će u srijedu početi da gubi snagu i postepeno oslabiti u tropsku oluju prije nego što se približi Havajima.

Nešto istočnije, tropska oluja Flosi ide gotovo istom putanjom, mada malo sjevernije.

Flosi se nalazi oko 1,2 hiljade kilometara jugozapadno od južnog dijela poluostrva Donja Kalifornija i kreće se brzinom od 31 kilometar na sat.

Ona sa sobom donosi vjetar brzine 65 kilometara na sat, iako se predviđa da će i ona prerasti u uragan sjutra tokom dana ili uveče.

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...