Naslovnica Mina Sport Fudbal Zabranjeno prisustvo gledalaca

Zabranjeno prisustvo gledalaca

Podgorica, (MINA) – Utakmice fudbalskih liga u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever u svim uzrasnim kategorijama u narednom periodu igraće se bez prisustva publike, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je FSCG uvažio odluku Nacionalnog koordinacionog tijelo (NKT) za borbru protiv zaraznih bolesti o zabrani prisustva gledalaca na sportskim manifestacijama.

“Te mjere važiće do daljnjeg, odnosno do donošenja novih odluka i uvođenja mjera NKT. Uslijed zabrane organizovanja sportskih manifestacija na teritoriji Opštine Rožaje, fudbaleri Ibra će utakmice Druge lige na kojima su domaćin igrati na Gradskom stadionu u Beranama”, piše u saopštenju.

Navodi se da zbog važenja istih mjera na teritoriji Opštine Bijelo Polje, ekipa Jedinstva će utakmicekao domaćin igrati van tog grada.

“Informacija o mjestu odigravanja utakmica FK Jedinstvo biće blagovremeno objavljena”, piše u saopštenju.

Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj 20. maja 2020. godine, usvojio je Smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije kojima su propisane mjere i koraci koje klubovi moraju preduzeti u procesu organizacije utakmica u specifičnim okolnostima.

Klubovi učesnici takmičenja u organizaciji FSCG i Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever dužni su da se u potpunosti pridržavaju svih odredaba Smjernica i svako nepoštovanje istih podliježe disciplinskoj odgovornosti kluba.

Najčitanije

Potvrđeno još 65 slučajeva infekcije, dvije osobe preminule

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori je u protekla 24 sata registrovano 65 novih...