fbpx
NaslovnicaMina SportU nedjelju Kup oslobođenja Podgorice

U nedjelju Kup oslobođenja Podgorice

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni internacionalni karate turnir Kup oslobođenja Podgorice – Trofej Volkano biće održan u nedjelju, saopštio je organizator manifestacije, podgorički karate klub Budućnost.

Turnir će biti održan 40. put, u čast oslobođenja Podgorice.

Najavljeno je da će takmičenje biti održano u obje takmičarske discipline, pojedinačno i ekipno, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u uzrasnim kategorijama od poletaraca do seniora.

Prvi Kup oslobođenja održan je u decembru 1976. godine u Domu omladine Budo Tomović, pod pokroviteljstvom SOFK-e Titograda, a učestvovala su četiri kluba – Budućnost, Nikšić, čačanski Borac i Čukarica.

Već naredne godine, u maju 1977. godine, formiran je Karate klub Buducnost, odlukom SOFK-e da se spoje dva kluba Mladost i Student.

Direktor Budućnosti, Rajko Vujošević najavio je da će jubilarnom Kupu oslobođenja nastupiti sva četiri kluba koja su bila dio premijernog izdanja turnmiru.

On je najavio da će se na turniru od takmičarskog bavljenja karateom zvanično oprostiti sedam dugogodišnjih članova tog kluba, osvajača medalja na najznačjnijim međunarodnim takmičenjima.

„Uručićemo priznanja i našim trenerima i takmičarima koji su u 2019. godini ostvarili značajnije rezultate. Zahvalićemo se i sponzorima i prijateljioma kluba. Naši gosti na turniru biće i ljudi iz sportskog i javnog života Podgorice, ne samo karatisti, već i drugi sportisti koji nose ime Budućnosti“, kazao je je Vujošević na konferenciji za novinare.

On je istakao da je deo sada prijsavljeno oko 45 klubova sa više od 600 takmičara.

“Računamo da će biti između 800 i 900 takmičara. Hvala svim generacijama karate kluba Buidućnost, od funkcionera, trenera i takmičara, koji su ugradili dio sebe u klub. Dočekali smo i 40. turnir. Vjerujem da će naš klub i u narednom periodu igrati značajnu ulogu u karate i crnogorskom sportu”, rekao je Vujošević.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić kazao je da je da su generacije nekada titogradskih, a sada podgoričkih karatista stasavale na Kupu oslobođenja.

„To je jedinstvena priča našeg grada, nakon atletske Trke oslobođenja najstarija manifestacija u Glavnom gradu. Drago mi je što ćemo, zahvaljujući Karate klubu Budućnost i generalnom sponzoru Vezuv Volkanu, ugostiti 800 i više takmičara iz 15 ne samo evropskih država, jer imamo i goste iz Egišpta. Uz uvjerenje da će se svi osjećati kao kod kuće, pozvao bih ljubitelje karatea i sporta da u nedjelju dođu u SC Morača“, rekao je Antić

Direktor marketinga kompanije Vezuv, Lena Bošković kazala je da je ta kompanija pokrovitelj jubilarnog karate turnmira.

„Mi smo se pokazali kao partner karate kluba i tako će biti i ubuduće, jer rezultati koje mladi karatisti i stručni štab ostvaruju treba da nam budu na ponos. Kompanija Vezuv u kontinuitetu ulaže u sport, kroz sponzorstva, ali kroz naš projekat Volkano sport suport. Sigurtna sam da su organizatori sve pripremili za nedjelju i da će sve proteći kako smo planirali, a znam da će tog dana pobjednik biti sport“, kazala je Bošković.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za 12 sati, dok će turnir startovati dva i po sata ranije u dvorani Morača.

Najčitanije