fbpx
NaslovnicaMina SportSimonović: Pohvale EOK-a za organizaciju IMZE

Simonović: Pohvale EOK-a za organizaciju IMZE

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet dobio je na Skupštini Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) u Varšavi čestitke za uspješnu organizaciju Igara malih zemalja Evrope (IMZE), koje su od 27. maja do 1. juna održane u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Dušan Simonović.

Simonović je, sa direktorom takmičenja i njegovim zamjenikom, Igorom Vušurovićem i Borisom Sekulićem, predstavio finalni izvještaj sa Igara.

Na Skupštini je prikazan i višeminutni film iz pet crnogorskih gradova, domaćina sportistima iz evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika.

“Bila je to prilika da se još jednom podsjetimo fenomenalnog događaja koji je bio u Crnoj Gori, gdje smo u nekih sedam dana bili centar svijeta u sportskom, i ne samo u sportskom smislu. Imali smo priliku da podnesemo završni izvještaj, pripremnjen na kvalitetan način. Ponovo smo dobili sve moguće čestitke i pohvale. Bili smo srećni, a čini mi se da smo uspjeli i na Skupštini EOK-a sve to da prenesemo na pravi način”, rekao je Simonović.

Skupštini EOK-a prisustvovao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji je i bio gost Crne Gore tokom Igara.

“Pitali su nas da li planiramo neke druge aktivnosti za koje sam siguran da bi imali veliku podršku olimpijske porodice. Analiziraćemo i to, jer ubrzo sljede Olimpjske igre, na taj dio posla smo fokusirani, a nakon toga ćemo vidjeti”, rekao je Simonović.

On je naglasio da COK puno znači podrška od olimpijske porodice.

“Aposlutno smo, tako da kažem, sa najboljih adresa dobili potvrdu svega što smo uradili, a i sami vidimo da je takmičenje proteklo na najbolji mogući način. Imali smo priliku da svoj rad uporedimo sa radovima drugih, sličnih manifestacija koje su u ovoj godine održane pod pokroviteljstvom MOK-a i EKO-a, vidimo da smo bili dobri”, rekao je Simobović.

On je istakao da je crnogorska delegacija dobila aplauz podrške od kolega i prijatelja iz olimpijske porodice za početni, uspješan korak u organizaciji takvog takmičenja.

Najčitanije