fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović: Posljednji atom snage za duel sa Islandom

Roganović: Posljednji atom snage za duel sa Islandom

Podgorica, (MINA) – Utakmica sa Islandom je izuzetno važna i crnogorski rukometaši izvući će i posljednji atom snage, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crna Gora i Island odigraće sjutra u Budimpešti posljednju utakmicu u glavnoj rundi Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Umor naravno stiže. Sve što smo radili od ljetos je palo u vodu zbog kovida, prehlada.. To svako mora da razumije. Nisam ni htio da pričam o tome, gledam da zaštitim ekipu, ali su se oni otvorili. Sigurno je da ćemo izvući posljednji atom snage, jer je utakmica sa Islandom veoma važna za sve nas”, rekao je Roganović.

On je istakao da su rukometaši rezultatima u dosadašnjem dijelu takmičenja nadmašili planove.

“Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i sjutra da napravimo još više. Pored toliko problema i faktora koji su uticali na sve, daćemo maksimum i protiv Islanda, pa šta bude”, rekao je selektor.

Island je u subotu savladao Francusku 29:21, nakon čega je poražen od Hrvatske 23:22.

Crna Gora je, nakon pobjede protiv Hrvatske, poražena od Holandije i Francuske.

Pobjedom protiv Islanda bi, ukoliko Holandija ne priredi senzaciju protiv Hrvatske, osvojila treće mjesto grupi 1 i izborila utakmicu za petu poziciju na EP, koja bi mogla da donese i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

Duel Crne Gore i Islanda počeće u 15 sati i 30 minuta.

U ostalim mečevima posljendjeg kola Grupe 1, u 18 sati sastaće se Holandija i Hrvatska, dok će dva i po sata kasnije početi duel Danske i Francuske.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije