fbpx
NaslovnicaMina SportRaković: Spremna za nastavak kvalifikacija i plasman na OI

Raković: Spremna za nastavak kvalifikacija i plasman na OI

Podgorica, (MINA) – Crnogorska karatistkinja Marina Raković kazala je da će velika takmičenja i nastavak kvalifikacija za Olimpijske igre (OI) dočekati spremna i da će sve učiniti da ispuni još jedan san – plasira se u Tokio i osvoji olimpijsku medalju.

Ona je, povodom petogodišnjice od osvajanja bronzane medalje na Evropskim igrama u Bakuu, kazala da je ponosna na taj rezultat i da vjeruje da ga može ponoviti i u Tokiju.

Raković u karijeri ima još tri evropske bronze – osvojene na šampionatima Evrope 2012. na Tenerifama, u Budimpešti 2013. i Istanbulu 2015, bronzana je bila i godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Lincu.

Bila je i kadetska prvakinja Evrope 2006. godine u Podgorici.

Foto: KK Omladinac

„Ponosna sam na rezultat iz Bakua. Posebno na činjenicu što sam prvi crnogorski sportista kome je to uspjelo na Evroposkim igrama. Raduje me što je i drugo odličje iz karatea i mog kluba, Omladinac. U karijeri nikada nijesam obećavala, jedno je sigurno da ću sve uraditi da se domognem Tokija, a tada ni medalja nije daleko“, rekla je Raković agenciji MINA.

Ona je kazala da je prekid takmičenja i karantin zbog pandemije korona virusa iskoristila da radi na sebi i još bolje pripremi se za takmičenja koja je čekaju naredne godine.

“Smatram da mi je odlaganje OI, u neku ruku, dobro došlo i dalo mi vremena da se spremim, jer od brojnih takmičenja koje smo morali da ispratimo nismo mogli dovoljno da treniramo. Ovo je šansa više za plasman na OI i nadam se da ću je iskoristiti. Sve je podređeno tome i daću sve od sebe da se nađem naredne godine u Tokiju“, rekla je Raković.

Foto: KK Omladinac

Ona je u meču za bronzanu medalju na prvim Evropskim igrama pobijedila Švajcarkinju Elenu Kirići 4:0.

Do polufinala došla je kao prvoplasirana u grupi.

U prvoj borbi radila je neriješeno sa Turkinjom Hafsom Buruču (0:0), u drugom kolu savladala je Islanđanku Telmu Frimansdotir (2:0), a u trećem Švajcarkinju Elenu Kirići (1:0).

U polufinalu poražena je od Azerbejdžanke Irine Zaretske 1:0, u posljednjoj sekundi borbe.

Privatna arhiva

Predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić kazao je da su osvojene medalje i rezultati sa velikih takmičenja potvrda kvalitetnog rada i profesionalnog odnosa svih angažovanih u tom sportu.

Foto MINA

On je istakao da je ponosan na rezultat Marine Raković, kao i na činjenicu da su karatisti Crnoj Gori donijeli i drugo odličje sa Evropskih igara, Mario Hodžić prošle godine u Minsku.

„Kada branite boje svoje zastave osjećate posebnu težinu i odgovornost prema tome što radite i što ste radili do tog trenutka. Pokazali smo da se na odgovoran i profesionalan način odnosimo prema svim zadacima i kako se na najvećem mogućem nivou predstavlja svoja država“, rekao je Krstajić.

On je čestitao Omladincu, iz kojeg dolaze Raković i Hodžić, navodeći da je taj karate klub sve ove godine pokazao da ozbiljno ulaže u karate u svim starosnim kategorijama.

Foto: MINA

„Omladinac može da posluži kao dobar primjer u crnogorskom sportu, kako i na koji način se treba odnositi i biti posvećen sportu kojim se baviš. Očekuje nas olimpijska godina, nadam se da će karatisti, ukoliko se plasiraju, a imaju velike šanse za to, imati šta da pokažu i u Tokiju. Šanse da se bore za olimpijsku vizu imaju Nenad Dulović, Bojan Bošković, Marina Raković, Mario Hodžić i Nikola Malović“, rekao je Krstajić.

On vjeruje u plasman crnogorskih karatista u Tokio, navodeći da svi imaju kvalitet ne samo za olimpijsku vizu nego i za medalju.

Najčitanije